Yandex Metrica

Türkler Arnavutluk'tan saldıracak! Adriyatik'teki deniz üssü, Yunan'ın yeni kabusu oldu

Türkler Arnavutluk'tan saldıracak! Adriyatik'teki deniz üssü, Yunan'ın yeni kabusu oldu

Yunanlılar için yeni kabus, Ege'nin ardından Adriyatik'te ortaya çıktı: Atina basını, Arnavutluk kıyılarında 1998'ten beri Türk Deniz Kuvvetleri'nin kullandığı Paşalimanı Üssü'nü bir korku filmine dönüştürdü.

Dünya

01.04.2024, 14:13

Adalar Denizi'nde silahlandırdığı toprak parçalarının yakında elinden gideceği kabusu yaşayan Atina bugünlerde Arnavutluk merkezli yeni bir korku daha yaşıyor. Yunan basını, Tiran yönetiminin 1998'de Türk Deniz Kuvvetleri'nin kullanımına sunduğu Paşalimanı Deniz Üssü'nün Yunan topraklarına Adriyatik Denizi'nden saldırılar için kullanılacağını yazıyor. 

Kendini öldü gösterdi parayı Moskova'da yedi: Dünya bu olayı konuşuyor... Kendini öldü gösterdi parayı Moskova'da yedi: Dünya bu olayı konuşuyor... Haberi Görüntüle

"ERDOĞAN'IN BALKANLAR'I KURTARMA PLANI"

Yunan medyasının etkili gazetelerinden Pentapostagma, "Türk komandolar Arnavutluk'taki deniz üssünü kullanarak Yunanistan'ı kuşatacak" ifadeleriyle haber yaptı. Paşalimanı'nda denizaltıların kullandığı bir konuşlanma noktasının fotoğrafını yayınlayan Pentapostagma, "Arnavutluk ve Kosova toprakları, Erdoğan'ın Balkanları kurtarma planında Türkiye'nin en büyük üsleri olacak. O halde Türk denizaltıları Yunanistan'ı batıdan kuşatabilir ve Ege takımadalarının her noktasına komando çıkarabilirler" yorumunda bulundu. 

Gazete, EFES-2022 Tatbikatı'na Arnavut komandoların da katıldığını hatırlatarak, Türkiye ile Yunanistan arasındaki muhtemel bir çatışmada Tiran ile Ankara'nın ittifak halinde hareket edeceğini belirtti. "Arnavut komandolar bir düşman kıyısına amfibi botlarla nasıl ulaşılacağı konusunda Türk subaylar tarafından eğitildiler. Türkiye ve Arnavutluk, 2021'de maddelerini bilmediğimiz daha güçlü yeni bir savunma işbirliğine imza attı" şeklinde ifadelerin yer aldığı haberde Ankara'nın Tiran'a güçlü savunma ve silah sistemi desteklerinden bahsedildi. 

Yunan basınına göre Türkiye, Arnavutluk'un Dıraç kentinde bulunan denizaltı üssünü baştan sona yeniledi, modern hale getirdi. 

O markanın ürünlerinde Uygur Türklerinin kanı var: Çinli giyim markasına Doğu Türkistan boykotu O markanın ürünlerinde Uygur Türklerinin kanı var: Çinli giyim markasına... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE 1998 YILINDAN BERİ ORADA 

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi ise Paşalimanı Üssü'nün geçmişine ilişkin yaptığı paylaşımda şu bilgilere yer verdi:

"Paşalimanı, 1950'lerde Sovyetler Birliği'nin Akdeniz'deki tek üssüydü. Arnavutluk'un 1961 yılında Varşova Paktı'ndan ayrılmasından sonra üs SSCB ile Arnavutluk arasında bir sorun haline geldi. 24 Mart 1998'de imzalanan protokol kapsamında Türk Deniz Kuvvetleri tarafından bir lojistik birliği konuşlandırıldı ve liman altyapıları tadilattan geçirildi.

Paşalimanı Deniz Üssü, NATO ve Türk Deniz Kuvvetleri için önemi gözardı edilemeyecek bir liman haline geldi. Halen burada görevli Türk Deniz Kuvvetleri personeli bulunuyor. Yunanistan özellikle Paşalimanı'ndaki Türk askeri varlığından ciddi şekilde rahatsızlık duymakta, hatta burayı tehdit olarak görmektedir."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading