Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye'den Yunanistan'a İskeçe Türk Birliği kararı tepkisi

Türkiye'den Yunanistan'a İskeçe Türk Birliği kararı tepkisi

Türkiye, Yunan mahkemelerinin İskeçe Türk Birliği'nin statüsünün iadesine yönelik talebi tekrar reddetmesi üzerine tepki gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 21:57

Dışişleri Bakanlığı, İskeçe Türk Birliği'nin statüsünün geri iadesi yönündeki talebin Yunanistan mahkemelerince tekrar reddedilmesine bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şu şekilde:

"Bahse konu kararla İskeçe Türk Birliğinin 38 yıldır devam eden hukuk ve demokrasi mücadelesinde Yunanistan'da iç hukuk yolları üçüncü kez tüketilmiş olmaktadır.

Yunanistan Yargıtayı'nın AİHM kararlarını yok sayan kararını kınıyor, Yunanistan'ı, uluslararası hukuka uygun hareket ederek, 13 yıldır hayata geçirmekten imtina ettiği AİHM kararlarını uygulamaya ve Batı Trakya Türk Azınlığı sivil toplum örgütlerinin tescili için gerekli adımları atmaya davet ediyoruz."

Bakan Fidan İspanya'nın Gazze tutumunu takdir etti: Filistin meselesi evrensel... Haberi Görüntüle

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞININ EN ESKİ STK'SI

Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada ayrıca, Batı Trakya Türk Azınlığının en eski sivil toplum kuruluşu olan İTB'nin, isminde "Türk" ibaresi olduğu için 1983'te tabelasının indirildiğini ve derneğin 1986'da alınan mahkeme kararıyla yasaklandığı hatırlattı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading