Yandex Metrica

Türkiye'ye şahin PKK/YPG'ye kuzu: Beşar Esed çelişkili ifadeleriyle Rus medyasında

Türkiye'ye şahin PKK/YPG'ye kuzu: Beşar Esed çelişkili ifadeleriyle Rus medyasında

Suriye'nin kukla devlet başkanı Beşar Esed, Türkiye'nin askerî harekâtı öncesi Rus devlet televizyonuna röportaj verdi. Zor durumda olduğu görülen Müslüman kasabı, çelişkili ifadeleriyle dikkat çekti.

Dünya

23.01.2024, 19:23

Rus devlet televizyonu Russia Today (RT), PKK/YPG elebaşı Ferhat Abdi Şahin'in ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'i ağırladı. RT'ye verdiği röportajda Türkiye'nin hazırlandığı askeri harekâta ilişkin değerlendirmelerde bulunan Esed, Suriye ordusuyla Türk ordusunun karşı karşıya gelmesi halinde tetiği çekmekte tereddüt göstermeyeceklerini ileri sürdü. 

"2,5 yıl önce Suriye ve Türk orduları karşı karşıya gelmiş ve Suriye ordusu bazı Türk hedeflerini tahrip etmişti. Askeri kapasite elverdiği sürece bu yeniden gerçekleşecektir" diyen Esed, İdlib'in de işgal altında olduğunu ileri sürerek 'vakti geldiğinde operasyonla kurtarılacağını' savundu. 

Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Haberi Görüntüle

AMERİKAN AJANLARINA OPERASYON YOK MU?

Türkiye'yi tehdit ederken oldukça cesur görünen Esed'in ABD destekli PKK/YPG konusunda aynı tavra bürünmemesi dikkat çekti. Suriye kuzeyini ve doğusunu işgal eden teröristleri 'Amerikan ajanları' diye niteleyen Esed, bu bölgelerdeki halkın PKK/YPG'ye karşı direneceğini ve örgütün zamanla etkisini kaybedeceğini belirtti. 

Esed, "Önce bu ajanların temizlenmesi, zayıflatılması gerekiyor. Sonrasında halk direnişinin güçlenmesiyle işgalci de otomatikman bölgeyi terk edecektir. Özellikle gerekli askeri kapasiteye sahip olmadığınızda bir işgal karşısında çözüm, halk direnişidir" ifadelerini kullandı. 

Türk ordusunun yeni operasyonu öncesi PKK/YPG elebaşlarıyla temasa girdiğini kabul eden Esed, "Bazen Amerikan ajanlarıyla bile muhatap olmanız gerekebilir" diye konuştu. Esed ayrıca, ülkede bir etnik grubun kanton ya da federasyon formuyla Suriye'yi bölmesine izin vermeyeceklerini iddia etti.

İran ve Rusya tarafından kukla olarak kullanılan Esed'in çaresizliği çelişkili ifadelerine yansıdı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading