Yandex Metrica

Türkiye'ye karşı büyük koalisyon: ABD, Rusya, İsrail ve İran aynı şeyi söylüyor

Türkiye'ye karşı büyük koalisyon: ABD, Rusya, İsrail ve İran aynı şeyi söylüyor

Suriye'ye yönelik harekât hazırlığı PKK/YPG'nin arkasındaki büyük koalisyonu bir kez daha açığa çıkardı: Amerikan ve Rus generaller PKK'lı Abdi'nin yanına koştu; İsrail Washington'a "Türkiye'yi engelleyin" talimatı iletti.

Dünya

19.02.2024, 22:48

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik harekâtına karşı büyük uluslararası koalisyonun varlığı bir kez daha gün yüzüne çıktı. Suriye'de PKK/YPG terör örgütünü eğitip donatmaktan sorumlu CENTCOM'a (ABD Merkez Komutanlığı) geçtiğimiz aylarda atanan Michael Erik Kurilla, Türkiye'nin operasyon sesleri yaklaşınca soluğu örgüt elebaşının yanında aldı. 

Erik Kurilla ve Ferhad Abdi Şahin

Irak işgali sırasındaki katliamları nedeniyle 'Gorilla' lakaplı Kurilla, PKK/YPG elebaşı Ferhad Abdi Şahin ile Haseke'de görüşerek örgüte desteğini iletti. Çarşamba günü gerçekleşen görüşmeden bir gün önce ise ABD'nin Suriye'deki stratejik partneri Rusya devredeydi. 

Alexander Chaiko

Suriye'deki Rus güçlerin komutanı general Alexander Chaiko, Tahran'da yapılan üçlü zirvenin olduğu gün PKK'lı Abdi'nin yanına gitti. Kamışlı'da Rus generalle görüşen Abdi, Türkiye'nin olası harekâtına karşı nasıl mücadele edeceklerine ilişkin atılacak adımları konuştu. 

İddiaya göre Rus Chaiko, Türkiye'ye karşı PKK/YPG'yi Suriye rejimiyle barıştırma sözü verdi. Rusya'nın harekâta karşı olduğunun altını çizen Chaiko, Ankara'nın askeri müdahalesini engellemek için sonuna dek mücadele vereceğini belirtti. 

Maduro'dan Siyonist İsrail destekçesi Milei'ye tepki! 'Bunun adı yalakalık' Maduro'dan Siyonist İsrail destekçesi Milei'ye tepki! 'Bunun adı yalakalık' Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY'A GELEN TELEFON

Birkaç gün önce ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'a gelen bir telefon ise PKK/YPG'nin dünyadaki bir numaralı hamisinin kim olduğunu açığa serdi. Sullivan'ı arayarak "Türkiye'ye mutlaka engel olun" diyen kişi İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Eyal Hulata idi. 

Eyal Hulata ve Jake Sullivan

İsrail medyasına yansıyan ve Tel Aviv'den hiç kimsenin yalanlamadığı bilgilere göre Sullivan'ı arayan Hulata, Türkiye'nin Suriye kuzeyinde PKK/YPG'ye yönelik gerçekleştireceği operasyonun 'İran için avantaj sağlayacağını' ileri sürdü. 

PKK/YPG'nin Suriye kuzeyinde İran etkisine engel olduğunu savunan Hulata, Washington'dan bu operasyona mutlaka engel olmalarını istedi. İsrail merkezli Axios'un haberine göre bu mesaj başka İsrailli yetkililerce de Washington'a aktarıldı. 

Bu gelişme, Türkiye'nin terör operasyonlarına karşı çıkan batılı ülkelerin ve medyanın temel motivasyon kaynağını da açığa çıkarmış oldu: İsrail...

Ali Hamaney

PKK/YPG'nin yok edilmesine İsrail, "İran'ın etki alanını genişletir" bahanesiyle karşı çıkarken, İran'ın bir numaralı ismi dini lider Ali Hamaney ise "Türkiye'nin harekâtı terör örgütünü güçlendirir" bahanesine sarılmış ve TSK'nın harekâtına muhalefet konusunda İsrail'le aynı yerde buluşmuştu.     

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading