Yandex Metrica

"Türkiye tecrübesi darbeye karşı sokağa inmeyi öğretti"

"Türkiye tecrübesi darbeye karşı sokağa inmeyi öğretti"

Tunus Parlamento Başkanı Raşid el-Gannuşi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in kararlarını ilk dakikadan beri reddettiklerini belirtti. 'Türkiye tecrübesi darbeye karşı sokağa inmeyi öğretti" dedi.

Dünya

23.01.2024, 21:57

Tunus Parlamentosu Başkanı Raşid el-Gannuşi, TRT Arabic’e verdiği röportajda, Darbenin kim tarafından yapılırsa yapılsın reddedilmesi gerektiğine söyledi.

Röportajında ilk dakikadan itibaren darbeyi reddettiklerini belirten Gannuşi, “Türkiye’deki tecrübeden aldığımız ders: darbe olursa sokaklara inmemiz gerekir. Bu Türkiye tecrübeden çıkardığımız dersti” ifadelerini kullandı.

Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için Kraliyet son kararını verdi! Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için... Haberi Görüntüle

TUNUS ORDUSU DARBECİ BİR ORDU DEĞİL

Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı aldı Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı... Haberi Görüntüle

Tunus ordusunun darbeci bir ordu olmadığını belirten Gannuşi, Tunus’un başka ekonomik ve toplumsal sorunların yanı sıra işsizlik gibi sorunları olduğunu dile getirdi.

Gannuşi, “Sorunlarımız darbeyle çözülmez. Cumhurbaşkanına aksini iddia etse de istişare etmeden aldığı kanuni olmayan kararlardan vazgeçmesini istiyoruz. Bu kararların sorumlusu o olacaktır” dedi.

Ordunun darbe sürecine katılacağını düşünmediklerini vurgulayan Gannuşi, “Ordu baştan beri devrim sürecini ve seçim süreçlerini korudu” diye konuştu.

Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi öldürdü! Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi... Haberi Görüntüle

KAYS SAİD’İN KARARINDAN DÖNMESİ HERKES İÇİN HAYIRLI OLUR

Gannuşi, röportajında ilk dakikadan itibaren Cumhurbaşkanının aldığı kararlara karşı olduklarını ve parlamento binasının önüne gelerek bu kararları darbe olarak nitelediklerini kaydetti.

Röportajda, parlamento binası önünde beklediklerini ve meşruiyete bağlı olduklarını aktaran parlamento üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktardı.

Gannuşi, son olarak, Cumhurbaşkanı Kays Said’e kararlarında dönme çağrısı yaparak, röportajında “Kendisinden kararlarından dönmesini istedik çünkü bu kararlar kimseye hayır getirmez” cümlelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading