Yandex Metrica
SON DAKİKA

Türkiye tavır koydu İsveç'te PKK bayrakları açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası NATO'ya katılıp müttefik dayanışmasından faydalanmak isteyen İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğine olumlu bakmadıklarını söyledi. Erdoğan’ın açıklamalarından sonra İsveç'in başkenti Stockholm'de, PKK Terör örgütüne ait flamalar açıldı.

Dünya

04.02.2024, 10:29

Türkiye'ye karşı faaliyetler yürüten terör örgütlerine barınma imkanı sağlayan İsveç'te PKK flamalar asıldı. Avrupa’nın göbeğinde terör örgütüne ait paçavraların asılmasına hiçbir güvenlik görevlisi müdahale etmemesi dikkat çekti.

Stockholm'ün en ünlü caddesi Kungsgatan'da bugün dev bir PKK paçavrası asıldı. Polisin gösteriye müdahale etmediği görüldü.

ABD yine yaz çizdi: BMGK'de kabul edilen Gazze'de acil ateşkes... Haberi Görüntüle

"OLUMLU BAKMIYORUZ"

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmak için resmi olarak başvurması beklenirken, askeri ittifakın uzun süredir üyesi olan Türkiye, şimdilik bu konuda olumlu bir görüşe sahip olmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma günü İstanbul'da gazetecilere, "Şu anda gelişmeleri takip ediyoruz. Şimdilik İsveç ve Finlandiya (NATO'ya katılımı) konusunda olumlu bir pozisyonumuz yok." açıklamasında bulundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler: 'Büyük bir aktör,... Haberi Görüntüle

“BU SÜREÇ İÇİNDE NATO’YA GİRMEYE EVET DEMEYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile düzenlediği ortak basın toplantısında İsveç ve Finlandiya heyetinin Tükiye'ye gelmelerine gerek olmadığını belirterek iki ülkenin NATO'ya girişine izin vermeyeceklerini açıkladı.

İki ülkenin terör örgütlerine destek vermeleri halinde NATO üyeliğine karşı çıkılacağını belirten Erdoğan şunları kaydeti:

"Her iki ülkeyle ilgili de gerçi bu aralar dışişleri bakanlarıyla bir görüşmeler yapıldı. Bakın her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık net bir tavrı söz konusu değil. Kaldı ki bu süreç içerisinde bu terör örgütlerine karşı biz karşıyız deseler ki, teslim etmeleri gereken teröristleri teslim etmeyeceklerine yönelik açıklamaları var. Velev ki teslim et, bir delikten iki kez Müslüman sokulmaz. Daha önce Yunanistan NATO'dan çıkmıştı. O dönemin yönetimi Yunanistan'ın tekrar NATO'ya girmesini sağladı. NATO'nun en önde gelen ülkeleri Yunanistan'a her türlü desteği veriyor mu, her türlü üssü kuruyorlar mı? Kuruyor. Biz bunlara nasıl inanacağız. İsveç terör örgütlerinin kuluçka merkezleri. Parlamentoya gidip bunları konuşturuyorlar. Hatta ve hatta terörist yanlısı üyeleri var parlamentolarında. Bizi ikna etmeye mi gelecekler. Yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde NATO'ya girmeye evet demeyiz."

Dışişleri Bakanı Ann Linde (ortada), 25 Mart'ta İsveç Parlamentosunda (Riksdag) terör örgütü PKK yanlısı tutumuyla bilinen, bazı İsveçlilerin dahi "peşmerge" olarak niteledikleri, bağımsız Milletvekili Amineh Kakabaveh (sağda) ile terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından Nesrin Abdullah'la (solda) İsveç Parlamentosunda görüştü.

Nijer'den ABD'yi şoke edecek karar! Askeri anlaşma iptal edildi Haberi Görüntüle

İSVEÇ'TEKİ PKK YAPILANMASI

İsveç'te, terör örgütü PKK hırsızlık, silah kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti ve haraç toplama yoluyla önemli miktarda gelir elde ediyor.

Ülkede faaliyet gösteren başta NCDK olmak üzere birçok Avrupa şehrinde ofisleri bulunan ve İsveç’te "Kurdiska Röde Halvmanen" ismini kullanan Almanya merkezli Heyva Sor a Kurdistan ve CIK isimli yan kuruluşlar yoluyla da örgüte gelir sağlanıyor.

Terör örgütü YPG/PKK'nın Nisan 2016'dan bu yana Stockholm'de bir ofisi bulunuyor.

İsveç, ifade özgürlüğü gerekçesiyle PKK ve uzantıları tarafından serbestçe gösteri ve yürüyüş yapılmasına, örgüt posterleri, flamalarının sergilenmesine göz yumuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading