Yandex Metrica

Türkiye'nin operasyon sinyali ABD'yi panikletti: Bölgeye geri döndüler

Türkiye'nin operasyon sinyali ABD'yi panikletti: Bölgeye geri döndüler

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde yeni harekata hazırlanırken, bölgede telaş başladı. Kobani'den çıkan ABD, 3 yıl sonra Rusya'ya bıraktığı bölgeye geri döndü. Bölgeye zırhlı araç ve askeri mühimmat taşıyan onlarca TIR gönderildi.

Dünya

23.01.2024, 19:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yapılan açıklamada "Güney sınırımızdaki operasyonlar milli ihtiyaçların gereği. Terör örgütlerine dönük operasyonlar devam edilecek" ifadelerine yer verilmişti.

Rusya Norveçli siyasetçinin peşinde: Ukrayna'da paralı askerlik yapıyor iddiası Rusya Norveçli siyasetçinin peşinde: Ukrayna'da paralı askerlik yapıyor iddiası Haberi Görüntüle

''ÇOK ENDİŞELİYİZ''

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin Suriye'de operasyon sinyali vermesinin ardından açıklama yaptı.John Kirby, "Çok endişeliyiz. Bu operasyonun birçok konuda olumsuz etkisi olacaktır. Suriye'deki partnerimiz SDG ile günlük temas halindeyiz." dedi.

ABD'nin destek paketine tepki büyüyor: Paramızın İsrail'e gitmesini istemiyoruz ABD'nin destek paketine tepki büyüyor: Paramızın İsrail'e gitmesini istemiyoruz Haberi Görüntüle

ONLARCA TIR GÖNDERİLDİ

ABD'nin Suriye'deki saha unsurlarında da hareketlenme başladı. Irak üzerinden PKK/YPG işgali altındaki bölgelere silah ve askeri araç sevkiyatı hız kazandı. Velid Kapısı'ndan Suriye'ye giren onlarca TIR ve tanker, terör örgütünün işgali altındaki Haseke'ye ulaştı. Rejimin yayın organlarında görüntüleri yayınlanan konvoyda zırhlı araç, askeri mühimmat ve teçhizat bulunduğu belirtildi.

İsrail karıştı! Esir aileleri aşırı sağcı siyonist Ben-Gvir'e saldırdı İsrail karıştı! Esir aileleri aşırı sağcı siyonist Ben-Gvir'e saldırdı Haberi Görüntüle

KHARAB ÜSSÜNE GERİ DÖNDÜLER

ABD'nin hareketliliği bununla da sınırlı değil. ABD askerleri 2019 yılında enkaza çevirdikten sonra Rus güçlerine bırakarak çekildiği üslere geri dönmeye başladı. Bu üslerden biri de Türkiye'nin muhtemel hedefleri arasında yer alan Ayn el Arap'ın (Kobani) güneyindeki Kharab Ashik üssü. Bu üsse lojistik ekipman ve teknisyenler gönderildi. 2019'da tahrip edildikten sonra Ruslara terkedilen üssün eski haline döndürüleceği kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading