Yandex Metrica

Türkiye'nin diplomatik başarısı Yunan'ı korkuttu! Miçotakis, Bakın Türkiye'nin başarılarını nasıl sileceklermiş?

Türkiye'nin diplomatik başarısı Yunan'ı korkuttu! Miçotakis, Bakın Türkiye'nin başarılarını nasıl sileceklermiş?

Yunan basınında dolaşan bir haberde skandal bir açıklamaya yer verildi. Haberde, Yunan üst düzey yetkililerin bugün Mısır'a gerçekleştireceği ziyaret sayesinde Türkiye'nin Libya'daki diplomatik girişimlerinin silineceği belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 20:05

Cumartesi gecesi başlatılan Pençe-Kılıç Harekatı dünya genelinde de geniş ses getirdi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), harekata dair bilgileri anbean verirken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da güncel bilgileri açıklamaya devam ediyor.

Bakan Akar, 20-21 Kasım'da teröristlerce hedef gözetmeksizin sivil yerleşim yerlerine yapılan saldırılara karşılık verildiğini belirterek, "Şehitlerimizin, masum insanlarımızın kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık, bırakmıyoruz, bırakmayacağız. Teröristlerin yaptıklarının hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz" dedi.

İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı Haberi Görüntüle

YUNAN'I KORKU SARDI 

Harekatı en başından beri takip eden Yunan basını ise Bakan Akar'ın "Garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda geçmişte olduğu gibi bugün de Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız. Sonuç olarak diyaloğa açık olmakla beraber, Kıbrıs, Ege ve Doğu Akdeniz'de hiçbir oldubittiye müsaade etmedik, etmeyeceğiz" sözlerini manşete taşıdı.

Atina'nın diplomatik hareketlerinden bahsedilen haberde, Yunanistan'ın Türkiye-Libya mutabakatını silmek için hamleler yaptığından bahsedildi.

Haberde bir diğer önemli nokta ise Yunan üst düzey yetkililerin Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısırlı mevkidaşı Sisi ile yaptığı diplomatik girişimden hemen sonra apar topar Kahire'ye gitmesi oldu.

Haberde Atina'nın Mısır'la gerçekleştirdiği diplomatik ilişkilerin Türk-Libya mutabakatını 'sildiğinden' bahsedildi.

Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Yunan basını ise Dendias’ın Trablus'ta Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Trablus hükümetinin üyeleriyle bir araya gelmeme şartıyla, sadece Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile görüşmek istediğini, Trablus hükümetinin Dışişleri Bakanı Manguş’un kendisini beklediğini öğrenince Menfi ile görüşmesini iptal edip Bingazi’ye geçtiğini aktardı.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli bir anlaşma' Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli... Haberi Görüntüle

MANGUŞ TÜRKİYE İLE HİDROKARBON ANLAŞMASINA İMZA ATMIŞTI

Dendias’ın görüşmek istemediği Libya Dışişleri Bakanı Manguş, Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında mutabakat muhtırasına imza atmıştı.

Atina yönetimi, Trablus hükümetinin görev süresinin sona erdiğini ve ülkenin geleceği için bağlayıcı olan uluslararası anlaşmaları imzalayamayacağını iddia ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading