Yandex Metrica

Türkiye'nin barajları İran'ı rahatsız etti: Kabul edilemez, buna karşıyız

Türkiye'nin barajları İran'ı rahatsız etti: Kabul edilemez, buna karşıyız

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Türkiye'nin sınır hattında inşa ettiğini barajdan rahatsız olduklarını söyledi. İranlı Bakan, "Türkiye'nin sınır su kaynakları üzerine baraj inşası konusunda ikna olmadık." diyerek Türkiye'nin tepkisini çekecek bir çıkışta bulundu.

Dünya

23.01.2024, 19:14

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Türkiye'nin sınır bölgesindeki baraj inşasını eleştirdi. İran yönetimi ise Türkiye'nin sınır bölgesindeki baraj inşası nedneiyle İran ve Irak'a su girişini azaltarak çevresel sorunlara yol açacağını savunuyor.

Hamas kapıları kapattı: 'İsrail Gazze'den çekilmedikçe ve yerinden edilenler geri dönmedikçe anlaşma yok' Hamas kapıları kapattı: 'İsrail Gazze'den çekilmedikçe ve yerinden edilenler geri... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI BARAJLARA KARŞIYIZ"

Mepa News'in haberine göre, bugün İran meclisindeki bir oturumda konuşan Abdullahiyan, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile konuya dair birçok görüşme gerçekleştirdiklerini kaydederek şunları söyledi:

"Biz Dışişleri Bakanlığı olarak, Türkiye'nin sınır su kaynakları üzerine baraj inşası konusunda ikna olmadık ve böyle bir hamlenin bizim için kabul edilemez olduğunu yüksek sesle ifade ediyoruz ve buna karşıyız."

İran, Türkiye'nin Irak-İran sınır hattına yakın bölgelerdeki su kaynaklarına baraj inşasına karşı çıkıyor.

İran yönetimi söz konusu barajların İran ve Irak'a su girişini azaltarak çevresel sorunlara yol açacağını savunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading