Yandex Metrica

Türkiye'nin 40 adet F-16 isteğine ABD'den yanıt

Türkiye'nin 40 adet F-16 isteğine ABD'den yanıt

Reuters, Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 savaş uçağı almak için teklifte bulunduğunu iddia etmişti. ABD, F-16 konusuyla ilgili açıklama yaptı.

Dünya

23.01.2024, 18:05

Haber ajansı Reuters, Türkiye'nin 80 adet F-16 savaş uçağının modernizasyonu ve 40 tane yeni F-16 Block 70 alımı için Abd'ye talepte bulunduğunu yazmıştı. Aynı zamanda halihazırda envanterde bulunan 80 adet F-16 tipi savaş jetinin modernizasyonu için anlaşma teklif edildiği öne sürülmüştü. İddiaya göre; Ankara'nın teklif mektubu 30 Eylül tarihinde Washington'a iletildi. Habere göre; Türkiye'nin bu talebi ABD Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından değerlendirilecek.

Pelosi'den Netanyahu'ya istifa çağrısı: Netanyahu'nun politika ve uygulamalarını reddediyoruz Pelosi'den Netanyahu'ya istifa çağrısı: Netanyahu'nun politika ve uygulamalarını reddediyoruz Haberi Görüntüle

10 MİLYAR DOLAR

ABD yönetimden silah satışına izin çıkarsa bu talebi ABD Kongresi'ne gönderecek. Kongreden de onay alınması durumunda satış gerçekleşecek. Ekonomi çevreleri satışın değerinin yaklaşık 10 milyar dolar civarında olduğunu söylüyor.

İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir Haberi Görüntüle

'BAKANLIK RESMİ BİLDİRİM OLANA KADAR YORUM YAPAMAZ'

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;  "Politika gereği, Bakanlık, önerilen savunma satışları veya transferleri Kongre'ye resmi olarak bildirilinceye kadar onaylamaz veya yorum yapmaz"

First Class'ta bulunan köpek zor anlar yaşattı: Uçak acil iniş yapmak zorunda kaldı! First Class'ta bulunan köpek zor anlar yaşattı: Uçak acil iniş... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'LA BIDEN BİR ARAYA GELECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, Roma'daki G-20 Liderler Zirvesi'nde bir araya gelecek. Bu teklifin, iki liderin görüşmesinde gündeme gelmesi bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading