Yandex Metrica

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında Bükreş zirvesi! 'Atılması gereken adımlar var'

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında Bükreş zirvesi! 'Atılması gereken adımlar var'

Romanya başkenti Bükreş'te kritik zirve başladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanları ile NATO üyelik süreciyle ilgili görüşmeye başladı.

Dünya

23.01.2024, 22:16

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları yoplantısı kapsamında Romanya'nın başkenti Bükreş'te görüşmelere başladı.

İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' Haberi Görüntüle

BÜKREŞ'TE ÜÇLÜ ZİRVE 

Kritik görüşmede Finlandiya ve İsveç'in üyelik süreci ele alınacak. Bu kapsamda Bakan Çavuşoğlu, 

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile 3'lü formatta görüşmeye başladı. 

ABD bir ilke hazırlanıyor! İşte soykırımcı İsrail'i bekleyen büyük tehlike ABD bir ilke hazırlanıyor! İşte soykırımcı İsrail'i bekleyen büyük tehlike Haberi Görüntüle

'HENÜZ BAZI SOMUT ADIMLARI ATMADILAR'

Bakan Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için Türkiye ile yapılan üçlü mutabakat kapsamında atılan adımlara ilişkin, "Henüz bazı somut adımları atmadılar. İadeler ve yasal düzenlemelerle ilgili somut beklentileri karşılamadılar. Meclisimizin ve vatandaşımızın ikna olması gerekiyor. Cumhurbaşkanı'mız da İsveç Başbakanı'na bu hususları iletti. Özetle süreç olumlu ilerliyor ama hala atılması gereken adımlar var" açıklamasını yapmıştı.

Çin yeni uzaktan algılama uydusu olan Yaogan-42 02'yi yörüngeye gönderdi Çin yeni uzaktan algılama uydusu olan Yaogan-42 02'yi yörüngeye gönderdi Haberi Görüntüle

'BEKLENTİLERİMİZİ VURGULADIK'

NATO toplantısı öncesindeki görüşmeyle ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Çavuşoğlu, Türkiye'nin haziran ayında Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi sırasında imzalanan mutabakat muhtırası çerçevesindeki beklentilerini ilettiğini aktardı.

Çavuşoğlu, "Türkiye-İsveç-Finlandiya Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Üçlü Muhtıra çerçevesinde atılan adımları değerlendirdik, beklentilerimizi vurguladık." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading