Yandex Metrica

Türkiye isim hakkını aldı Yunanistan kudurdu! AB'nin kararını hazmedemediler

Türkiye isim hakkını aldı Yunanistan kudurdu! AB'nin kararını hazmedemediler

Türkiye'nin, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Komisyonu'ndan, “Turkegean (Türk Egesi)” isim hakkını alması Yunanistan'ı rahatsız etti.

Dünya

23.01.2024, 19:28

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Ege Adaları gerginliği gündemdeki yerini korumaya devam ederken yeni bir gelişme yaşandı.

Yunanistan, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Komisyonu'nun (EUIPO) Türkiye lehine karar vererek 'Turkaegean' markasının kullanılmasına verdiği onaya itiraz etti.

Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur getirecek tarihi anlaşma Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur... Haberi Görüntüle

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ: KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ

Konuyla ilgili Skai TV'ye konuşan Yunanistan hükümet sözcüsü Giannis Oikonomou, Avrupa Birliği'nin ticari markalardan sorumlu kuruluşunca alınan ve Türkiye'nin 'Turkaegean' ismini tescil etmesine imkan tanıyan kararına itiraz edeceklerini söyledi.

100 milyon dolarlık radarı vurdular: O cephede büyük saldırı hazırlığı 100 milyon dolarlık radarı vurdular: O cephede büyük saldırı hazırlığı Haberi Görüntüle

''POLİTİK BİR ANLAM İFADE ETMİYOR''

Yunanistan hükümet sözcüsü Giannis, Kararın politik olarak bir anlam ifade etmediğini vurguladı. Yunanistan hükümet sözcüsü Giannis, Türkiye'nin üzerinde münhasır haklara sahip olduğu bir marka oluşturmayacağını belirtti.

Hatırlanacağı gibi Türkiye, Ege Bölgesi'nde turizmi geliştirmek için "TurkAegean" projesini başlatmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading