Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye'deki Çeçen derneklerinden Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklama

Türkiye'deki Çeçen derneklerinden Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklama

Türkiye'deki Çeçen derneklerinden Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, 'Türkiye’de Çeçen kültürünün yaşatılması ve insanımız arasındaki dayanışmanın arttırılmasına yönelik faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşları olarak yıllardır ödün vermediğimiz ilkelerimiz gereği hiçbir siyasi faaliyetin tarafı, muhalifi ya da muhatabı olmadığımız gibi bundan sonra da olmayacağız.' denildi.

Dünya

23.01.2024, 18:54

Türkiye'deki Çeçen derneklerinden, Rusya ve Ukrayna savaşında Çeçenlerin de yer almasına ilişkin kritik bir açıklama geldi.

Blinken'dan İsrail-İran gerilimi sonrası Hakan Fidan'a teşekkür Blinken'dan İsrail-İran gerilimi sonrası Hakan Fidan'a teşekkür Haberi Görüntüle

HİÇBİR SİYASİ FAALİYETİN TARAFI MUHALİFİ YA DA MUHATABI OLMADIK OLMAYACAĞIZ

İndependent'in aktardığı habere göre, açıklamada, "Türkiye’de Çeçen kültürünün yaşatılması ve insanımız arasındaki dayanışmanın arttırılmasına yönelik faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşları olarak yıllardır ödün vermediğimiz ilkelerimiz gereği hiçbir siyasi faaliyetin tarafı, muhalifi ya da muhatabı olmadığımız gibi bundan sonra da olmayacağız" denildi.

Son günlerde değişik mecralarda çıkan farklı olaylarla ilgili haberlerde Çeçenlerin adının sık sık geçtiği belirtilen açıklama şöyle denildi:

Emine Erdoğan'dan kritik görüşme! Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tuinubi ile kadın istihdamına yönelik görüşmeler gerçekleştirildi! Emine Erdoğan'dan kritik görüşme! Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tuinubi... Haberi Görüntüle

'YÜZYILLARDIR SAVAŞ MAĞDUR ÇEÇENLER YARALARINI SARMA DIŞINDAKİ OLAYLARIN GÖNÜLLÜ ÖZNESİ DEĞİLDİR'

Bu olaylara ilgili olarak farklı kesimler tarafından birbiri ile tamamen çelişen değerlendirmeler yapılmaktadır. Bilinmelidir ki yüzyıllardır maruz kaldığı zoraki savaşların mağduru olan Çeçenler; kendi yaralarını sarma dışındaki olayların ne gönüllü öznesi, ne tarafı, ne de muhatabıdır.

Bu çerçevede; uluslararası hukuka saygı duyduğumuzu, özgürlük, adalet ve barıştan yana olduğumuzu, savaşın her türlüsüne karşı olduğumuzu, kalıcı barışın bir an önce sağlanmasını temenni ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad gemisi geri dönüyor Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad... Haberi Görüntüle

ORTAK İMZAYA KATILAN DERNEKLER

Adana Anadolu Kafkas Çeçen Kültür ve Danayanışma Derneği, Ankara Kafkas Çeçen Kültür ve Danayanışma Derneği, Kahramanmaraş Çeçen Kültür Kültür Yardımlaşma ve Danayanışma Derneği, İstanbul Kafkas Çeçen Kültür Derneği, Sivas Çeçen Kültür ve Dayanışma Derneği, Ürdün Çeçen Hayır Derneği Sukne Şubesi

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading