Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye'de sel olunca hükümet istifa, Almanya'da sel olunca 'küresel ısınma

Türkiye'de sel olunca hükümet istifa, Almanya'da sel olunca 'küresel ısınma

Almanya'ya sele teslim olmuş durumda. 100'den fazla ölü, binden fazla kayıp var. Türkiye'de yayın yapan Avrupa merkezli medyaya göre sebep küresel ısınma. Oysa aynı kuruluşlar konu Türkiye olunca afeti hükümet karşıtı bir propagandaya dönüştürüyor.

Dünya

23.01.2024, 17:40

Almanya sellere teslim. Ülkenin batısındaki iki eyalette sel ve su baskınlarında 100'ü aşkın kişi can verdi. Yaklaşık bin 300 kişi kayıp. İki eyaletin birçok bölgesinde evler çöktü, cadde ve sokaklar sular altında. Alman Savunma Bakanlığı devrede, "askeri acil durum" ilan edildi.

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü Haberi Görüntüle

KONU ALMANYA OLUNCA SEBEP KÜRESEL ISINMA

Felaket, Türkiye'de yayın yapan Avrupa merkezli medya kuruluşlarının Türkiye'de benimsediği provokatif haberciliği gözler önüne serdi. Zira Almanya'da yaşanan selin baş sorumlusu olarak küresel ısınma ve buna bağlı aşırı yağışlar gösterildi. 

Oysa selin vurduğu iki eyalette dram büyük. Hükümet kurtarma çalışmalarında ve mağdurlara erişimde sıkıntılar yaşıyor. 

Haberlerde kullanılan görsel unsurlarda ise ne bir mağduriyet görüntüsü ne de yönetim aleyhine bir tanıklık bulmak mümkün. Haberler havadan çekilen görüntüler ve kurtarma çalışmalarıyla servis ediliyor.

İsrail'in sonunu getirecek açık: 4 cephede savaşıyor ama yenilgi kendi ülkesinde olacak İsrail'in sonunu getirecek açık: 4 cephede savaşıyor ama yenilgi kendi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE AFETLER HÜKÜMET KARŞITI BİR ALGI ÇALIŞMASINA DÖNÜYOR

Oysa aynı yayın kuruluşları Türkiye'de benzer afetler yaşandığında, bölgeye giden ekipleri vasıtasıyla felaketi siyasi propaganda malzemesi haline getiriyor. Almanya'da iklim değişikliği ve aşırı yağışlara bağlanan seller, konu Türkiye olunca hükümetin ve yöneticilerin attığı adımlarla ilişkilendiriliyor. 

Sel her ülkede aynı, mağduriyet her ülkede benzer olsa da, Avrupa kaynaklı yayın kuruluşları için Türkiye'deki afetler siyasi propaganda için büyük bir opersayon aygıtına dönüşüyor. 

İki ülkeye bakıştaki farkı Almanya'nın resmi yayın kuruluşu Deutsche Welle'de görmek mümkün. Geçtiğimiz yıl Giresun'da meydana gelen sel fekaketini neredeyse tamamen siyasi bir bakışla haberleştiren DW, haberlerde HES projelerini ve bölgedeki otoyolları eleştirmiş, afeti hükümeti eleştirmek için siyasi bir fırsata dönüştürmüştü. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading