Yandex Metrica

Türkevi saldırganına şizofren teşhisi konuldu: İlaçla tedaviye başlandı

Türkevi saldırganına şizofren teşhisi konuldu: İlaçla tedaviye başlandı

New York'taki Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun bulunduğu Türkevi'ne 22 Mayıs'ta demir levyeyle saldıran sanık Recep Akbıyık'a şizofreni teşhisi konuldu.

Dünya

23.01.2024, 22:22

Türkevi'nin camlarına demir levyeyle saldıran Recep Akbıyık adlı sanığın hastanede de agresif tavırlarını sürdürdüğünü, kendisine ve başkasına zarar verme potansiyeli bulunduğu belirtildi. Ayrıca Akbıyık'ın hastanede iki kişiye saldırdığı, camları yumrukladığı ve özel odaya kapatıldığı aktarıldı.

İlaç tedavisinden sonra mahkemenin verdiği "denetimli serbestlik" kararı gereğince sanığın hastaneden taburcu edileceğini kaydeden yetkililer, Akbıyık'a şizofreni tanısı koyulduğunu ifade etti.

Soykırım çığlığı tüm ABD'yi sardı: Harvard'da Gazze kampı! Okul İsrail’in finansmanını açıklasın Soykırım çığlığı tüm ABD'yi sardı: Harvard'da Gazze kampı! Okul İsrail’in... Haberi Görüntüle

28 MAYIS'TA DENETİMLİ SERBESTLİK VERİLMİŞTİ

New York Ceza Mahkemesi, sanık Akbıyık hakkında 28 Mayıs'ta "denetimli serbestlik kararı" vermiş, Akbıyık'ın, Türkevi ve yakınına herhangi bir şekilde yaklaşması yasaklanırken mahkeme tarafından bir sonraki duruşma tarihi 25 Temmuz olarak belirlenmişti.

Akbıyık, mahkemenin ardından kolluk güçleri nezaretinde akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için New York Bellevue Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları bölümüne sevk edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading