Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türk SİHA'ları hayran bıraktı SİHA'lar Fransız medyasında

Türk SİHA'ları hayran bıraktı SİHA'lar Fransız medyasında

Fransız gazeteci Abdeddaïm, Türkiye’nin ürettiği yerli ve milli silahlı insansız hava araçlarını anlattı ve SİHA'ların Suriye ve Karabağ'da yönü değiştirdiğini belirtti

Dünya

23.01.2024, 21:56

Fransız gazeteci Benaouda Abdeddaïm, BFM Business kanalında katıldığı programda Türkiye'nin savunma sanayiindeki dev hamleleri anlattı.

Gazeteci Abdeddaïm, özellikle Türkiye’nin ürettiği yerli ve milli silahlı insansız hava araçlarından bahsetti. 

Geçtiğimiz yıl Libya'da kullanılan Kargu-2 dronunun Birleşmiş Milletler raporunda anıldığını hatırlatan Benaouda Abdeddaïm, ilk kez , bir çatışma bölgesinin, insan kontrolü olmadan, tamamen otonom çalışan bir hava aracıyla hedef alındığını ifade etti.

KARABAĞ'A DİKKAT ÇEKTİ

Abdeddaïm, SİHA'ların Suriye ve Karabağ'da savaşın yönünü değiştirdiğine işaret etti ve Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’ya karşı etkili olduğunu söyledi. Abdeddaïm, Azerbaycan'ın Türk SİHA'ları ile Ermenistan'a karşı güç kazandığına da dikkat çekti.

Fransız gazeteci, ayrıca NATO ülkesi Polonya'nın da Bayraktar TB2 satın aldığına dikkat çekti. Abdeddaïm, Türk hükümetinin, gerek terör örgütü PKK gerekse bölgesel askeri tehditlere karşı ABD ve İsrail'in İHA ve alt bileşenlerini satmaması üzerine, kendi araçlarını ürettiğini kaydetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading