Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türk İHA ve SİHA'ları bu kez Fransız Senatosu tarafından örnek gösterildi

Türk İHA ve SİHA'ları bu kez Fransız Senatosu tarafından örnek gösterildi

Avrupa'nın hayranlıkla takip ettiği ve örnek gösterdiği Türk İHA ve SİHA'ları bu defa Fransız senatörlerin gündeminde yer aldı.

Dünya

23.01.2024, 17:37

Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayinde elde ettiği başarılar birçok ülkeyi cezbetmeye devam ediyor.

Soykırımcı İsrail BMGK kararını tanımadı: 'İsrail ateşi kesmeyecek' Haberi Görüntüle

FRANSA'NIN ARTAN İLGİSİ

Türk üretimi SİHA'ların Libya, Suriye ve Karabağ'da sağladığı başarıları tüm dünya yakından takip etti. En Son Haber'in haberine göre Fransa Senatosu'nda senatörler ülke güvenliği için İHA filosunu genişletmeye yönelik çağrıda bulundu. Senato komitesi ise bu konuda rapor sundu.

"İHA Savaşına Hazırlanmak" başlığıyla sunulan raporda "2019'dan bu yana bu alanda ilerleme kaydettik. Silahlı kuvvetlerin de 2025 yılına kadar binlerce askeri İHA'ya sahip olması bekleniyor" ifadelerine yer verildi.

Prens William ile yasak aşk yaşadığı iddia edilmişti! Rose Hanburg... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Türk İHA ve SİHA'larının kısa zamanda yakaladığı başarıyla birlikte, insansız araçların birçok ülkeye de ihracatı gerçekleşti. Fransa Senatosu'nda Türkiye gibi, "ucuz insansız hava araçlarının üretimine ve ihracatına başlanmasının gerekliliği"ne dikkat çekildi.

Raporda Türkiye'nin İHA ve SİHA'larının kullanılduğı alanlar vurgulanırken, şu ifadeler kaydedildi: 2020'de Dağlık Karabağ'daki savaş, Eylül 2019'da Libya'daki çatışmalar ve Mart 2020'de Suriye'deki Türk harekatı da dahil olmak üzere son zamanlardaki birçok çatışma, insansız hava araçlarının yoğun kullanımına sahne oldu."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading