Yandex Metrica

Türk düşmanı AB lideri itiraf etti: Türkiye süper güç

Türk düşmanı AB lideri itiraf etti: Türkiye süper güç

Türkiye karşıtı açıklamalarıyla bilinen aşırı sağcı ve İslam düşmanı Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'dan itiraf gibi bir açıklama geldi. AB-Batı Balkanlar zirvesinde konuşan Kurz ''Türkiye süper güç'' dedi.

Dünya

23.01.2024, 18:05

Avrupa Birliği, Slovenya'da AB-Batı Balkan zirvesinde buluştu. Zirvede birlik, altı Batı Balkan ülkesi Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Sırbistan ile başlatılan tam üyelik sürecinin arkasında olduğunu yineledi. Ancak zirvede Türkiye'ye ilişkin itiraf niteliğinde açıklamalar da gündeme geldi. 

ABD'den Refah açıklaması: 'Askeri bir operasyona yeşil ışık yakmadık' ABD'den Refah açıklaması: 'Askeri bir operasyona yeşil ışık yakmadık' Haberi Görüntüle

KURZ: TÜRKİYE SÜPER GÜÇ

Litvanya Başbakanı Krisjanis Karins'in "Burası bizim arka bahçemiz" yorumunda bulunduğu Batı Balkan ülkelerinin birliğe üyelik sürecinin ertelenmesi ihtimali konusunda Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz endişesini dile getirdi. Kurz "Eğer AB bu bölgeye gerçek bir perspektif sunmazsa, Çin, Rusya veya Türkiye gibi başka süper güçler, burada daha büyük bir rol oynayacak. Bölge coğrafi olarak Avrupa’ya ait ve Avrupalı bir perspektife ihtiyacı var" ifadelerini kullandı. 

Avusturya Başbakanı'nın son zirvede yaptığı 'Türkiye süper güç'' açıklaması aslında  itiraf niteliğinde. Çünkü Kurz aslında azılı bir Türkiye ve Erdoğan düşmanı. Türkiye'nin AB üyeliğine muhalefetini sık sık dile getiriyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamalar yapıyor, Türkiye'yi kötülüyor. 

Otelde pedofili operasyonu! 7 ve 11 yaşındaki çocuklarla buluşacak olan şüpheliye polis baskını! Otelde pedofili operasyonu! 7 ve 11 yaşındaki çocuklarla buluşacak olan... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE, ÇİN VE RUSYA ENDİŞESİYLE 'GENİŞLEYECEKLER'

AB'yi bir süredir Batı Balkan endişesi sarmış durumda. Zirvede AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Balkan ülkelerine "aile" olarak seslenirken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tam üyelik için bir yolun olduğunu vurduladı. 

AB dönem başkanı Slovenya, Balkan ülkelerinin tam üyeliği için 2030 yılının hedef olarak belirlese de birlik içinde tarih belirlemeye karşı bir çok aktör bulunuyor. Birliğin merkez aktörleri 27 üyeli birliğin 33 üyeye genişlemesinin reform ihtiyacı doğuracağı görüşünde.

Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası olmasına izin vermeyeceğiz' Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası... Haberi Görüntüle

ÇİN BALKANLARDA ETKİSİNİ ARTIRIYOR

Dünya Bankası verilerine göre Çin Balkan ülkelerinin dış ticaretinde sadece yüzde 8'lik bir paya sahip. Ancak Çin Balkan ülkelerine büyük altyapı projeleri için mali destek sağlıyor. Buna karşılık AB Balkan ülkelerinin en büyük ticari ortağı. Rusya ise tarihsel bağ taşıdığı Balkan ülkelerinin AB üyeliğine karşı.

KAYNAK: Deutsche Welle Türkçe

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading