Yandex Metrica

Türk Devletleri Teşkilatı Kazakistan'da mı toplanacak? Kırgızistan'dan yeni öneri

Türk Devletleri Teşkilatı Kazakistan'da mı toplanacak? Kırgızistan'dan yeni öneri

Kırgızistan, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakal Konseyi toplantısının yakında Kazakistan’da yapılmasını önerdi.

Dünya

20.02.2024, 10:39

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbayev, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üye ve gözlemci devletleri dışişleri bakanlarının, Kazakistan'daki gelişmeleri değerlendirmek üzere çevrim içi yaptığı toplantıya katıldı.

Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur getirecek tarihi anlaşma Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur... Haberi Görüntüle

'KAZAKİSTAN'A HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ'

Kırgızistan'ın 2022'nin ilk günlerinden beri komşu Kazakistan'daki son olayları yakından ve endişeyle takip ettiğini belirten Kazakbayev, Kazakistan'a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Haberi Görüntüle

TOPLANTININ KAZAKİSTAN'DA YAPILMASI ÖNERİLDİ

Kazakbayev, Kazak tarafının başvurusu üzerine Kırgızistan’ın Kazakistan’a münhasıran stratejik noktaların korunması için deneyimli subay ve sözleşmeli askerden oluşan sınırlı bir birlik gönderdiğini anımsattı.

Kazakbayev, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakal Konseyi toplantısının yakında Kazakistan’da yapılmasını önerdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading