Yandex Metrica

"Türk Armin" lakaplı Laschet, Türklere seslendi: Sandığa gidin

"Türk Armin" lakaplı Laschet, Türklere seslendi: Sandığa gidin

Almanya'da yarın gerçekleşecek olan Federal Seçimler, heyecanla beklenirken, CDU/CSU'nun şansölye Armin Laschet, Türk kökenli vatandaşlara "sandığa gidin" çağrısı yaptı.

Dünya

23.01.2024, 18:01

Almanya'da yarın gerçekleşecek olan 'tarihi seçim'de CDU/CSU'nun başbakan adayı olarak yarışacak olan "Türk Armin" lakaplı Armin Laschet, Türk kökenli vatandaşlara "sandığa gidin" çağrısı yaptı.

Almanya'da yarın yapılacak olan ve kimilerince "süper seçim", kimilerince "tarihi seçim" olarak tanımlanan genel seçimlerde Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin şansölye adayı Armin Laschet, Türk kökenli vatandaşlara, seçimlerde oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Aynı zamanda Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) Genel Başkanı da olan Laschet, Almanya'nın 16 kentinde 24 saat hem Türkçe hem de Almanca yayın yapan Metropol FM'in canlı yayınında seçime kısa süre kala önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail'de toplantı üstüne toplantı: İran'ın olası saldırısı ülkedeki gerilimi artırdı İsrail'de toplantı üstüne toplantı: İran'ın olası saldırısı ülkedeki gerilimi artırdı Haberi Görüntüle

KAMUOYU ARAŞTIRMALARINDA TÜRKLERİN GÖRÜŞLERİNE YER VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Almanya'da yapılan kamuoyu araştırmaları sırasında, ülkede yaşayan Türklerin görüşlerinin yansıtılmadığına dikkat çeken Laschet, bu durumu şaşkınlıkla karşıladığını dile getirdi.

Laschet, Almanya'daki çok sayıda Türk kökenli vatandaşın da oy kullanma hakkı olduğunu vurguladı ve "Onların seçimlere katılmasını umut ediyorum çünkü bu çok önemli." dedi.

Seçimlerde oyların demokratik partilere verilmesinin önemini hatırlatan Laschet, "Ben kişisel olarak Türk kökenlilerin bana ve böylelikle CDU'ya oy vermelerini bekliyorum. Ben başbakan olmak istiyorum." dedi.

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

LASCHELT'TEN İSLAMOFOBİ VE NEFRETE KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI

Almanya’daki ırkçı saldırılara ve İslamofobiye de değinen Laschelt, ülkedeki aşırı sağcı camianın yakından izlenmesi gerektiğini belirtti. Almanya'da camileri hedef alan saldırılar yapıldığını ve sokaktaki insanların ırkçılığa maruz kaldığını ifade eden Laschet, "Buna karşı mücadele etmemiz lazım. Bunu Alman başbakanın da yapması lazım. Çünkü Almanya’da yaşayan herkesin başbakanıdır." dedi.

Myammar'da Cunta karşıtları kurşuna dizildi: İşte ölümcül pusudan görüntüler Myammar'da Cunta karşıtları kurşuna dizildi: İşte ölümcül pusudan görüntüler Haberi Görüntüle

MECLİSTE GÖÇMENLERİN TEMSİL SAYISININ AZ OLDUĞU VURGUSU

CDU Başbakab adayı "Türk Armin" kalaplı Armin Laschet, meclislerde bulunan göçmenlerin sayısının Almanya'da yaşayan göçmen nüfusa kıyasla yetersiz olduğuna işaret ederek göçmen kökenlileri partilere girerek siyaset yapmaya çağırdı.

Başbakan adayı Laschet ayrıca hem müsteşarlar hem de üst düzey yöneticiler arasında göçmen kökenlilerin sayısının da artırılmasını istediğini belirtti.

Federal Seçimlerin ardından vergileri artırmayacağını bir kez daha dile getiren Armin Laschet, özellikle büyükşehirlerde artan konut kiralarına karşı önlem almak için daha fazla konut inşa edilmesi gerektiğie dikkat çekti.
 

Kaynak: AA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading