Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tüm gözler bu anlaşmadaydı: Bu imza ile Avrupa, Türkiye'nin ayağına gelecek

Tüm gözler bu anlaşmadaydı: Bu imza ile Avrupa, Türkiye'nin ayağına gelecek

Türkiye'nin Bulgaristan ile imzaladığı doğal gaz anlaşması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Karadeniz'deki gaz keşfindeki artışlar özellikle Kuzey Makedonya, Moldova ve Romanya'nın da dikkatlerinin Türkiye'ye yoğunlaşmasına sebep oldu.

Dünya

23.01.2024, 20:18

Türkiye ile Bulgaristan’ın doğal gaz ticareti hususunda anlaşma imzalamaları AB ve Balkan ülkelerinin dikkatini çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Karadeniz’deki gaz keşfindeki artış yeni imkanlara yeni imkanlara yelken açacak gibi. Türkiye'nin doğal gaz altyapısı birçok Avrupa ülkeleri için alternatif olacağı gözüküyor.

Türkiye kaçıncı sırada? İşte Gazze'ye en çok yardım ulaştıran ülkeler Haberi Görüntüle

TÜM DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ


2023 yılının ilk günlerinde Türkiye ile Bulgaristan arasında doğalgaz alanında imzalanan anlaşma tüm dikkatleri üzerine çekti.

Anlaşma süresinin 13 yıl olacağı ve yıllık hemen hemen 1,5 milyar metreküpe kadar gaz ticaretine imkan sağlayacağı imza töreninde açıklanmıştı. Anlaşma, Bulgaristan'ın yıllık gaz talebinin tahmini olarak yarısına karşılık gelen bir hacimdeki gazın ticaretini mümkün kılacak. Bu bağlamda Türkiye, AB üyesi bir ülkenin gaz arz güvenliğini kayda değer şekilde katkıda bulunabilecek.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading