Yandex Metrica
SON DAKİKA
Trump yine ABD tarihine geçecek! Eski başkan federal mahkemeye çağrıldı

Trump yine ABD tarihine geçecek! Eski başkan federal mahkemeye çağrıldı

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Florida'daki malikanesinden çıkan 'gizli belgeler' soruşturması kapsamında aleyhine iddianame hazırlandığını bildirdi. Suçlama resmi olarak gerçekleşirse, Trump yine ABD tarihine geçecek. 

Dünya

23.01.2024, 21:00

Donald Trump, sosyal medya sitesi TruthSocial'da yaptığı paylaşımda; 'gizli belgelerle' ilgili hakkında iddianame hazırlandığını duyurdu. 

Trump, "Yozlaşmış (Joe) Biden yönetimi, avukatlarıma aleyhime iddianame hazırlandığını bildirdi." ifadelerini kullanırken; Başkan Biden'ın evinde, bir üniversitedeki ofisinde ve garajında çıkan "gizli belgeleri" hatırlattı.

Netanyahu'nun gözünü kan bürüdü! Bebek katili Refah katliamı için tarih... Haberi Görüntüle

"BEN MASUM BİR ADAMIM"

Gelecek salı günü yerel saatle 15.00'te Miami'deki federal adliyeye çağrıldığını belirten Trump, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin tarihindeki herhangi bir görevdeki başkandan çok daha fazla oy alan ve şu anda 2024 başkanlık seçimleri için yapılan anketlerde hem Demokrat hem de diğer tüm adaylardan açık ara önde olan eski bir ABD Başkanı'nın başına böyle bir şeyin gelebileceğini asla düşünmemiştim. Ben masum bir adamım!"

Kur'an-ı Kerim yakan provokatör Momika'yı korku sardı: İsveç'ten sınır dışı... Haberi Görüntüle

TRUMP'IN MALİKANESİNDEN ÇIKAN GİZLİ BELGELER

Trump'ın Florida'daki evi, 8 Ağustos 2022 sabahında "gizli belgeler" soruşturması için FBI ajanları tarafından basılarak aranmıştı. Trump, baskını ve hakkında devam eden soruşturmaları 'siyasi' olarak nitelerken, özellikle Mar-a-Lago'dan alınan belgelerin "bağımsız bir hakem veya özel bir hakim" tarafından incelenmesi istemişti.

Eski ABD Başkanı hakkında yürütülen "gizli belgeler" ve "6 Ocak Kongre baskını" soruşturmalarına, özel yetkili uzman olarak atanan eski başsavcı Jack Smith başkanlık ediyor.

Donald Trump, 4 Nisan'da, 2016 başkanlık seçimleri sırasında bir kadına "sus payı" ödediği yönünde kendine yöneltilen cezai suçlamalar kapsamında Manhattan Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkmıştı. Trump, hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading