Yandex Metrica
SON DAKİKA
Trump yalnız değil: Başkanlık yarışındaki rakibi Vali DeSantis adaylığını açıklayacak

Trump yalnız değil: Başkanlık yarışındaki rakibi Vali DeSantis adaylığını açıklayacak

ABD'de 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimleri için adaylar yavaş yavaş netleşiyor. Florida Valisi Ron DeSantis'in gelecek hafta 2024 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'den adaylığını duyurması bekleniyor.

Dünya

23.01.2024, 22:21

Amerikan basını Cumhuriyetçi Parti tabanında popülerliği bulunan DeSantis'in 25 Mayıs'ta 2024 başkanlık seçimlerine adaylık için gerekli belgeleri Federal Seçim Komisyonuna sunacağını yazdı.

Florida Valisi Ron DeSantis, cinsiyet değişimini kısıtlayan, düzensiz göçmenlere karşı sert adımlar atan, Çinlilerin Florida'da tarım arazisi satın almasına kısıtlamalar getiren bir dizi gündeme gelen yasa tasarılarına imza atmış ve dikkatleri üzerine çekmişti. DeSantis, 2024 başkanlık seçimlerine resmen adaylığını ilan eden eski ABD Başkanı Donald Trump'ın en büyük potansiyel rakipleri arasında yer alıyor.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'den THY açıklaması: 'Elhamdülillah' Haberi Görüntüle

TRUMP UYARMIŞTI

Donald Trump, DeSantis'i, partinin oylarını böleceğini savunarak aday olmaması yönünde uyarmış ve kendisine ait Truth Social adlı sosyal medya platformunda şu paylaşımda bulunmuştu:

"Ron DeSantis, en hafif tabirle, benim karşımda anketlerde pek iyi durumda olmayan genç bir adam. Eğer yalnızca Cumhuriyetçi Parti'ye zarar verecek ve bir şekilde (partiyi) bölecek olan başkan adayı olma kararını alırsa, el üstünde tutulan ve değerli MAGA oylarını kaybedeceğine ve bir daha asla başarılı bir aday olamayacağına inanıyorum. Florida seçmenlerinin varsaydığı gibi vali olarak kalırsa, bu tamamen farklı bir durum olur. Sadece söylüyorum. Ama kim bilir?"

Morning Consult tarafından 11-12 Mayıs tarihlerinde Cumhuriyetçi parti ön seçmenleri arasında yapılan ankette katılımcıların yüzde 61'i Trump derken en yakın rakibi olarak görülen DeSantis ise 43 puan geriden gelerek yüzde 18'de kalmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading