Trump vazgeçmiyor! O ülkeyi arayarak tehdit etti: Topraklarınızı bize verin!

ABD Başkanı Donald Trump, Grönland ile ilgili Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile telefonda görüştü. Avrupalı üst düzey yetkililere göre Donald Trump, Grönland konusundaki ciddiyetini sert bir dille iletti.
Trump'ın Grönland'ı alma isteği sadece sözlerde kalmayacak gibi görünüyor. Avrupalı yetkililere göre, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'le 45 dakika boyunca adanın akıbetini konuşan ABD Başkanı Donald Trump, agresif ve talepkar bir şekilde Danimarka'dan dünyanın en büyük adası olan Grönland'ı alacağını bildirdi.
ABD Başkanı Donald Trump, Grönland'ın ABD'ye katılması gerektiğini belirterek bu konunun bir ulusal güvenlik meselesi olduğunu vurgulamıştı. Bazı yorumcular Trump'ın bu derece ileri gitmeyeceğini düşünürken, Financial Times'a konuşan Avrupalı yetkililer Trump'ın ne kadar ciddi olduğunu ortaya koydu.
DANİMARKA BAŞBAKANIYLA 45 DAKİKALIK GÖRÜŞME
ABD Başkanı Donald Trump ile Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen telefonda 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Avrupalı üst düzey yetkililere göre, Trump'ın tavrı Danimarka yönetimde şok etkisi yarattı.
YÜKSEK GÜMRÜK VERGİSİ ÜZERİNDEN TEHDİT ETTİ
Yaptığı telefon görüşmesinde Grönland konusundaki ciddiyetini tekrarlayan Trump, Grönland'ın ABD'ye katılması gerektiğini eğer bu gerçekleşmezse Danimarka'ya yüksek gümrük vergileri uygulayacağını belirtti.
"DANİMARKALILAR KRİZ HALİNDE"
Financial Times'a konuşan Danimarkalı bir yetkili "Görüşme çok sertti. Danimarka'yı gümrük vergileri ile hedef almakla tehdit etti." dedi. Diğer bir Avrupalı yetkili ise "Niyeti gayet açık. Grönland'ı istiyorlar. Danimarkalılar kriz hâlinde." diyerek Trump'ın görüşmede ne kadar ciddi bir tavır takındığını belirttiler.
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise Grönland'ın ulusal güvenlik meselesi olduğu tekrarlanırken Çin ve Rusya'nın Kuzey Kutup Bölgesindeki faaliyetlerine işaret edildi.
