Yandex Metrica
SON DAKİKA
Trump'tan sosyal medya hamlesi! Mahkemeye başvurdu

Trump'tan sosyal medya hamlesi! Mahkemeye başvurdu

ABD basınında yer alan haberlere göre, Donald Trump'ın avukatları, Twitter ve Üst Yöneticisi Jack Dorsey'e karşı ihtiyati tedbir davası açtı.

Dünya

23.01.2024, 18:03

ABD basınında yer alan haberlere göre, Trump'ın avukatları, Twitter ve Üst Yöneticisi Jack Dorsey'e karşı ihtiyati tedbir davası açtı.

Açılan dava dilekçesinde, Twitter'ın kongre üyelerinin zorlaması nedeniyle Trump'ın hesabını kapattığı savunularak, "Bu ülkede siyasi söylemi kontrol etmek için tarihte eşi görülmemiş ve demokratik tartışmaya yönelik son derece tehlikeli bir şekilde güç kullanıldı." açıklamasına yer verildi.

Twitter'ın kapatma kurallarını seçici bir şekilde uyguladığı vurgulanan dilekçede, buna örnek olarak da Afganistan'daki Taliban yönetiminin Twitter'da aktif olarak kullandığı hesap gösterildi.

Daha önce 6 Ocak tarihinde gerçekleşen Kongre olaylarına katkıda bulunduğu ve 2020 başkanlık seçiminde usulsüzlük yaptığı iddiaları nedeniyle sosyal medya platformlarından Twitter, YouTube ve Facebook, Trump'ın hesaplarını kalıcı olarak askıya almıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading