Yandex Metrica

Trump'tan Biden'a 'gizli belge' tepkisi: 'FBI ne zaman evine baskın düzenleyecek?'

Trump'tan Biden'a 'gizli belge' tepkisi: 'FBI ne zaman evine baskın düzenleyecek?'

ABD eski Başkanı Donald Trump, mevcut Başkan Joe Biden'ın eski ofisinde "gizli belgeler" bulunmasıyla ilgili tepki göstererek şu soruyu sordu; "FBI ne zaman Biden'ın evlerine, hatta belki de Beyaz Saray'a baskın düzenleyecek?"

Dünya

23.01.2024, 20:17

Trump, kendi sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımda  Biden'ın Washington'daki Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezindeki ofisinde 2009-2017 yılları arasında başkan yardımcılığı yaptığı dönemden kalma, devlete ait "gizli belgeler" bulunmasına ilişkin açıklamada bulundu. 

"FBI ne zaman Biden'ın evlerine, hatta belki de Beyaz Saray'a baskın düzenleyecek?" diyen Trump, söz konusu belgelerin kesinlikle "gizli" kategorisinde olduğunu ifade etti. 

Trump diğer paylaşımlarda Biden'ın kurucusu olduğu söz konusu düşünce kuruluşunun Çin'den 54 milyon dolar aldığını iddia ederek "(Çinliler) gizli belgeleri gördüler." dedi. 

Biden'ın kişisel ofisinde "gizli belgelerin" bulunmasıyla ilgili tartışmalar büyümeye devam ediyor.

ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisindeki Cumhuriyetçi ve Demokrat milletvekilleri, düzenledikleri basın toplantılarında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Üniversite öğrencilerinin Filistin gösterileri Netanyahu'yu korkuttu: ABD'ye 'gösterileri durdurun' çağrısı Üniversite öğrencilerinin Filistin gösterileri Netanyahu'yu korkuttu: ABD'ye 'gösterileri durdurun' çağrısı Haberi Görüntüle

GİZLİ BELGELER BULUNMASINA TEPKİ GÖSTERDİ 

Cumhuriyetçi milletvekilleri, Biden'ın Washington'daki Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezindeki ofisinde devlete ait "gizli belgeler" bulunmasına tepki gösterdi.

Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçilerin çoğunluk lideri Steve Scalise, "Görünüşe göre o zaman başkan yardımcısı olan Biden, gizli belgeleri almış ve yıllarca kendine saklamış. Bu gizli belgeler kendisindeyken de eski Başkan Donald Trump'ı gizli belgeler bulundurduğu gerekçesiyle eleştirmişti." dedi.

Basının, Trump'ın evinden gizli belgeler çıktığında ona sorduklarına benzer soruları neden Biden'a yöneltmediğini merak ettiğini ifade eden Scalise, gizli belgelerin "gizlilik" statüsünü değiştirecek olan kişinin anayasal olarak başkan yardımcısı değil, yalnızca ABD Başkanı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti terör örgütü PKK'yı panikletti: Irak yönetimine çağrıda bulundular Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti terör örgütü PKK'yı panikletti: Irak yönetimine... Haberi Görüntüle

"BİDEN'A AZİL SORUŞTURMA AÇILMASI GEREKİYOR"

Aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Cumhuriyetçi milletvekili Marjorie Taylor-Greene ise Biden'a azil soruşturması açılması gerektiğini savunarak, Başkan'ın "ciddi bir suç" işlediğini iddia etti.

Mars değil Yunanistan! Toz bulutu Atina'ya çöktü, komşu turuncuya büründü! Türkiye'ye gelecek mi? Mars değil Yunanistan! Toz bulutu Atina'ya çöktü, komşu turuncuya büründü!... Haberi Görüntüle

"TRUMP'IN KONUTUNDA 320 KADAR BELGE BULNUYOR"

Öte yandan Demokrat milletvekili Pete Aguilar, Biden'ın, ofisinden çıkan belgeleri derhal Ulusal Arşivler Dairesi ve ilgili makamlara bildirdiğini söyleyerek  Başkan Biden'ın "yapması gereken şeyi yaptığını" vurguladı.

Eski Başkan Trump'ın konutunda 320 kadar belge bulunduğunda Cumhuriyetçilerin bunu önemsemeyip şu an eleştirilerde bulunmalarının "iki yüzlülük" olduğunu belirten Aguilar, Biden'ı desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Aguilar, 2 Kasım 2022'de bulunan belgelerin neden ara seçimlerden sonra ve yeni gündeme geldiğine ilişkin ise istişare içinde bu sürecin Ulusal Arşivler ve ilgili makamlarla birlikte yürütüldüğünü belirtti.

Kuzey Amerika Liderler Zirvesi için Meksika'nın başkenti Mexico City'de bulunan Başkan Biden ise konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading