Yandex Metrica

Trump'tan beyin yakan teklif! 'O ülkeye füze atalım iddiaları reddederiz'

Trump'tan beyin yakan teklif! 'O ülkeye füze atalım iddiaları reddederiz'

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın dönemin Savunma Bakanı Mark Esper'e Meksika'daki uyuşturucu kartellerinin laboratuvarlarını yok etmek amacıyla füze saldırısı düzenlemeyi önerdiği iddia edildi.

Dünya

23.01.2024, 19:13

ABD'nin eski Savunma Bakanı Mark Esper, Trump döneminde yaşadıklarını 'A Sacred Oath' (Kutsal Bir Yemin) adlı kitabında anlattı. 

Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a iki ay süre tanıdı Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a... Haberi Görüntüle

MEKSİKA'YA FÜZE ATALIM DEMİŞ 

Esper kitabında 2020 yılında Trump'ın kendisine 'uyuşturucu laboratuvarlarını yok etmek ve bölgedeki kartelleri temizlemek için Meksika'ya füze atmalarının mümkün olup olmadığını sorduğunu belirtti. 

Trump'ın ülkede devam eden uyuşturucu kaçakçılığından endişe duyduğunu ifade eden Esper, bir gün Trump'ın kendisine "Meksikalıların kendi ülkeleri üzerinde kontrolleri yok" dediğini aktardı.

Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Hiçbir ülke barış ihtimalini artırmak için ABD kadar çalışmadı' Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Hiçbir ülke barış ihtimalini artırmak... Haberi Görüntüle

SALDIRIYI GİZLİCE YAPALIM TEKLİFİ

Esper kitabında söz konusu saldırının gizli tutulup tutulamayacağını Trump'ın kendisine sorduğunu ve söz konusu saldırı sonrası doğacak iddiaları reddedebileceklerini söylediğini aktardı. 

Fikre karşı çıktığını ifade eden Esper, Trump'ın "Patriot füzeleri kullanarak sessizce laboratuvarları halledebiliriz" dediğini yazdı.

Esper'in aktardığına göre Trump, "Suçlamalar karşısında biz yapmadık derim" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading