Yandex Metrica
SON DAKİKA
Trump kara listeden çıktı! ABD eski Başkanı'nın dönüşünü Meta duyurdu

Trump kara listeden çıktı! ABD eski Başkanı'nın dönüşünü Meta duyurdu

ABD eski Devlet Başkanı Donald Trump kara listeden çıkıyor. Meta Başkanı Nick Clegg, sosyal medya hesapları kapatılan Trump sosyal medyaya döneceğini duyurmasının ardından Trump'ın Instagram ve Facebook hesapları aktifleştirildi.

Dünya

23.01.2024, 20:21

2021'de ABD Kongre baskınının ardından Washington'a saldıran isimleri övmesi sebebiyle kara listeye alınan ABD eski Devlet Başkanı Donald Trump, sosyal medyaya döndü. Meta Başkanı Nick Clegg'in Trump'ın kapatılan Instagram ve Facebook hesaplarının açılacağının sinyalini vermesinin ardından hesaplar aktifleştirildi.

Çikolata fiyatları uçacak! Kakao fabrikaları üretimi durdurdu! Krizin nedeni ise... Haberi Görüntüle

TRUMP SOSYAL MEDYAYA DÖNDÜ

Clegg tarafından yapılan duyuruda, "Önümüzdeki haftalarda Sayın Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarının askıya alınmasına son vereceğiz" ifadeleri yer alırken hesapların açılma sebebinin halkın bilinçli seçimler yapabilmesi için politikacıların söylediklerini duymasu gerektiği olarak gösterildi.

Açıklamada, ayrıca, bu kararın Trump'ın yeniden Başkanlık için aday olması sebebiyle alındığı belirtildi ve Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarının önümüzdeki günlerde açılacağı duyruldu. Duyurunun ardından kısa bir süre içinde Trump'ın sosyal medya hesapları aktifleştirildi.

Tıp dünyası şokta! Elon Musk'ın beyin çipleri işe yaradı! Neuralink... Haberi Görüntüle

DUYURUYU META YAPTI

Trump'ın sosyal medya hesaplarının açılacağı açıklantıktan sonra ise eski paylaşımlarına ne olacağı merak edilmeye başlandı. Meta bu konuya da açıklık getirirken şu ifadeleri kullandı:

Bu tür gönderilerin dağıtımını sınırlayabilir ve tekrarlanan durumlarda reklam araçlarımıza erişimi geçici olarak kısıtlayabiliriz. Bu adım, içeriğin Trump'ın hesabında görünür kalacağı, ancak Trump'ı takip etseler bile insanların akışlarında dağıtılmayacağı anlamına gelir. Ayrıca, yeniden paylaş düğmesini bu tür gönderilerden kaldırabilir ve önerilmelerini veya reklam olarak yayınlanmasını durdurabiliriz.

BM'den Refah'a yönelik kara operasyonu uyarısı: Gazze halkı için feci... Haberi Görüntüle

'TARTIŞMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ'

Meta'dan yapılan açıklamada, ayrıca, şu ifadelere yer verildi:

Sosyal medyanın kökleri, özellikle dünyanın birçok yerinde tehdit altında oldukları bir zamanda açık tartışma ve fikirlerin, serbest akışının önemli değerler olduğu inancına dayanmaktadır. Genel bir kural olarak, özellikle ABD gibi demokratik toplumlardaki seçimler bağlamında Meta'nın platformlarında açık, halka açık ve demokratik tartışmaların önüne geçmek istemiyoruz.

Türk düşmanı şokta! NYT'den çok konuşulacak iddia: Geert Wilders Hollanda... Haberi Görüntüle

'HALK SİYASETÇİLERİN SÖYLEDİKLERİNİ DUYABİLMELİ'

Halk siyasetçilerinin iyi, kötü veya çirkin ne söylediklerini duyabilmeli ki sandıkta bilinçli seçimler yapabilsin. Ancak bu, insanların platformumuzda söyleyebileceklerinin sınırı olmadığı anlamına gelmez. Gerçek dünyaya zarar verme konusunda net bir risk olduğunda ki bu, Meta'nın kamu söylemine müdahale etmesi için tasarlanmış yüksek bir sınırdır, harekete geçeriz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading