Trump'ın "beyazlara soykırım" iddiası yalan çıktı: Bakın işin aslı neymiş

ABD Başkanı Donald Trump, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile 21 Mayıs'ta gerçekleştirdiği görüşmede beyaz çiftçilere "soykırım" uygulandığını savundu. Trump’ın "soykırım" kanıtı olduğu iddiasıyla gösterdiği görsellerin ardındaki gerçeğin farklı olduğu anlaşıldı.
ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde Oval Ofis’te Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ile bir araya geldi.
ABD Başkanı Trump, Oval Ofis'te ağırladığı Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa'yı soykırım yapmakla suçladı ve video klip izletti.
Donald Trump, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile 21 Mayıs'ta gerçekleştirdiği görüşmede beyaz çiftçilere "soykırım" uygulandığını savundu.
''BEYAZ İNSANLARA SOYKIRIM YAPIYORSUNUZ''
ABD Başkanı, Oval Ofis’te Güney Afrika Devlet Başkanı'na liderlerinin beyaz çiftçileri öldürme çağrısı yaptığı videoları izlettirdi ve şu ifadeleri kullandı;
“Ülkenizdeki beyaz insanlara soykırım yapıyorsunuz, topraklarını çalıyorsunuz, binlerce insanı öldürüyorsunuz."
''BİZ BUNA TAMAMEN KARŞIYIZ''
"Soykırım" iddialarını kabul etmeyen Ramaphosa, Donald Trump'ın beyaz çiftçilerin topraklarının ellerinden alındığı ve öldürüldükleri yönündeki iddialarına karşı çıktı.
Ülkede suç oranının yüksek olduğunu kabul eden Ramaphosa, Güney Afrika'daki kurbanlarının çoğunluğunun siyahi olduğunu belirtti.
Trump'ın karşılıklı konuşmalarındaki iddiaları hakkında ise Ramaphosa, "Biz buna tamamen karşıyız. Bu hükümet politikası değildir." ifadesini kullandı.
GÜNEY AFRİKA DEĞİL KONGO
The Guardian gazetesinin haberine göre, işin aslı Trump'ın anlattığı gibi değilmiş.
ABD Başkanı Donald Trump’ın 21 Mayıs Çarşamba günü Beyaz Saray’daki Oval Ofis’te Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ile yaptığı görüşme sırasında “beyaz soykırımını” gösterdiğini iddia ettiği görüntülerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.
Habere göre, Trump’ın gösterdiği 'soykırım' görüntüleri Güney Afrika Cumhuriyeti’nden değil, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden alınmıştı. Donald Trump’ın gösterdiği diğer fotoğraflar da iddia edildiği gibi “gömülme alanlarını” göstermiyordu.
İŞİN ASLI BAŞKA ÇIKTI
Donald Trump’ın çıktısını alarak gösterdiği makalede söz konusu fotoğraf, esasında 3 Şubat’ta Reuters haber ajansı tarafından yayınlanan bir videodan alınmış bir ekran görüntüsüydü.
İnsani yardım çalışanlarının ceset torbalarını taşıdığı görülen görüntüler ise Güney Afrika’da değil, Kongo’nun Goma kentinde çekilmişti.
