Yandex Metrica
SON DAKİKA
Trump'dan çarpıcı iddia: FBI çaldı!

Trump'dan çarpıcı iddia: FBI çaldı!

Eski ABD Başkanı Trump'dan yeni bir iddia ortaya atıldı. Geçenlerde malikanesi FBI tarafından aranan Trump'tan skandal bir başka açıklama geldi. Trump, Florida'daki malikanesine yapılan baskında 3 pasaportunun çalındığını öne sürdü.

Dünya

23.01.2024, 19:40

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından Florida'da yer alan Mar-A-Lago tatil köyündeki malikanesinde yapılan aramada 3 pasaportunun çalındığını iddia etti.

Trump’ın Florida eyaletinde Palm Beach'de bulunan Mar-A-Lago tatil köyündeki malikanesine 9 Ağustos’ta Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından baskın yapılmıştı.

Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, FBI’ın baskın sırasında pasaportlarını aldığını iddia ederek, "Mar-a-Lago’daki FBI baskını sırasında diğer her şeyle birlikte 3 pasaportumu (birinin süresi dolmuş) çaldılar. Bu, siyasi bir rakibe ülkemizde daha önce görülmemiş düzeyde bir saldırıdır. Üçüncü dünya ülkesi!" dedi.

Nijer'den ABD'yi şoke edecek karar! Askeri anlaşma iptal edildi Haberi Görüntüle

ÇOK SAYIDA 'GİZLİ BELGE' BULUNMUŞTU

FBI yetkilileri, eski başkanın Florida'daki malikanesinde, 20 kutu belge ele geçirmiş, belgeler arasında 11 'çok gizli' statüdeki dosyaya ulaşılmıştı.

Bu dosyalar arasında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la ilgili 3 sayfa bilgi, Trump'ın eski danışmanlarından Roger Stone için af kararı, bir dizi fotoğraf ve el yazısıyla bir not da yer alıyor.

The Washington Post gazetesinde çıkan habere göre ise Trump'ın malikanesinde nükleer silahlara ilişkin belgelerin olduğu iddia edildi.

DEAŞ'tan Putin'e gözdağı! Tehdit mesajı yayınladı: Yeni katliam yakında Haberi Görüntüle

O BELGELERİN GİZLİLİK KARARINI KALDIRDIĞINI İDDİA ETMİŞTİ 

Trump, başkanlık döneminde o dosyaların gizlilik kararını kaldırdığını savunmuştu.

Ancak uzmanlar, gizlilik kararının kalktığına dair resmi kayıt olmaması halinde, kanıtlanmasının zor olacağını söylüyor.

Ayrıca, Amerikan Casusluk Yasası, Beyaz Saray'dan dışarı çıkarılan bir belgenin gizlilik kararının kaldırılıp kaldırılmamış olmasına bakmıyor.

Casusluk Yasası, ulusal savunmaya ilişkin bilgiye sahip olunmasını ya da bir yere iletilmesini yasaklıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading