Yandex Metrica

Toplu Noel yemeğinde Omicron alarmı! 120 kişiye bulaştı

Toplu Noel yemeğinde Omicron alarmı! 120 kişiye bulaştı

Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü, Oslo'daki Louise restoranında 18 Kasım'da topluca yenilen Noel yemeğine katılan 120 kişide Kovid-19'un Omicron varyantı görüldü.

Dünya

23.01.2024, 18:25

Norveç'in başkenti Oslo'da bir restoranda toplu Noel yemeğine katılan 120 kişide Omicron varyantı tespit edildiği açıklandı. 

Norveç Enerji Şirketi Scatec'in Noel yemeğine katılanlar arasında Güney Afrika'dan iş gezisi için gelenlerin bulunduğu ve bu kişiler aracılığıyla Omicron'un bulaştığı tespit edildi. 

İsrail savaş kabinesi sığınakta toplandı! Tel Aviv yönetimi durumu değerlendiyor İsrail savaş kabinesi sığınakta toplandı! Tel Aviv yönetimi durumu değerlendiyor Haberi Görüntüle

'OMİCRON BİZİM İÇİN AVANTAJ OLABİLİR'

Norveç Sağlık Müdürü Yardımcıs Espen Rostrup Nakstad ise NRK'ye yaptığı açıklamada, 'Kovid-19'un Omicron varyantının avantaja dönüşebileceğini' iddia etti. 

Nakstad, Omicron semptomlarının çok hafif olduğunu ve hastalığın hafif belirtlilerle seyrettiğine dair bilgilere ulaştığını ifade etti. 

Oslo Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre yemeğe katılan en az 50 kişide Omicron varyantının tespit edildiği, bu sayının artmasının beklendiği ve temaslı kişiler üzerinden takip yapılarak salgının kontrol altına alınmaya çalışıldığı bildirilmişti. 

Norveç'te bugüne kadar 282 bin 918 kişide Kovid-19 tespit edilirken, virüs nedeniyle 1093 kişi hayatını kaybetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading