Yandex Metrica
SON DAKİKA
Time dergisinden olay yaratan Elon Musk kapağı: Herkes neyi yanlış anlıyor?

Time dergisinden olay yaratan Elon Musk kapağı: Herkes neyi yanlış anlıyor?

2021 yılında Elon Musk'ı 'Yılın Kişisi' seçen Time dergisi, bu sefer elinde kafes içindeki Twitter kuşlarıyla Musk'ı resmetti.

Dünya

16.02.2024, 07:48

Twitter’ı 44 milyar dolara satın alan, Tesla ve SpaceX CEO’su, dünyanın en zengin insanı Elon Musk, bir kez daha Time dergisinin kapağında yer aldı.

Time dergisinin Mayıs 2022 kapağında Elon Musk’ın, Twitter sembolü mavi kuşlarla dolu bir kafesi taşıdığı çizime yer verildi ve şu başlık kullanıldı:  “Herkes Elon Musk hakkında neyi yanlış anlıyor”

Ayrıca bir dosya yazısı da hazırlayan dergide Elon Musk'ın ABD demokrasisini eleştiren görüşlerine yer verildi:

"Demokrasi var mı?" Elon Musk şeytani bir gülümsemeyle araya girdi. Az önce ona Amerikan hükümet sisteminin durumu hakkında ne kadar endişeli olduğu soruldu. Geçen Aralık ayında TIME tarafından Yılın Kişisi seçilen bir partide yürümeye başlayan oğlunu dizinde dengede tutan Musk, "Sanırım bir tür demokrasimiz var," diye devam etti. “İki partili bir sistemimiz var, bu da genellikle sorunların yarı rastgele bir şekilde bir veya diğerine atandığı ve ardından bir paket seçmeye zorlandığınız anlamına geliyor. Ya da iki kase var ve her ikisinin de içinde b*k var. Asıl sorumuz, hangisinde en az b*k var? Bu nedenle, her iki tarafın da yaptığı şeylere kesinlikle katılmıyorum.”

Time dergisinin Elon Musk kapağı, okuyucular tarafından, "ifade özgürlüğü küresel sermaye tarafından esir alınıyor" şeklinde yorumlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading