Yandex Metrica

TikTok kullananlar dikkat! Bu içerikler nedeniyle 20 çocuk öldü

TikTok kullananlar dikkat! Bu içerikler nedeniyle 20 çocuk öldü

TikTok'ta garip akımlar can almaya devam ediyor. Bu kez "Ne kadar nefessiz kalacabileceksin?" adlı bir akım sebebiyle 20 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Dünya

27.03.2024, 19:01

18 ayda 20 çocuk TikTok'taki “Blackout challenge” (Bilinç kaybı meydan okuması) akımı sebebiyle hayatını kaybetti. 

Söz konusu akımda insanlardan bilinçsiz kalana kadar kendilerini boğması isteniyor. 

Akım, genellikle çocuk yaştaki kullanıcılar tarafından uygulansa da genç ve orta yaştaki insanların da akımı uyguladığı görülüyor.

Bloomberg’in derlemesine göre, bu mücadeleyi videoya çekerken ölen çocukların en az 15’i 12 yaşında ve daha küçüktü. Kurbanlardan beşi 13-14 yaşlarındaydı.

NATO'nun şaşkına döndü! Görüntüler sosyal medyada viral oldu: Putin'in 'süper silah'ı göründü! NATO'nun şaşkına döndü! Görüntüler sosyal medyada viral oldu: Putin'in 'süper... Haberi Görüntüle

TİKTOK'A DAVA AÇILDI

Tiktok ve ana şirketi ByteDance, çocuklarının “bilinç kaybı meydan okuması” sonucu öldüğünü iddia eden ebeveynler tarafından dava edildi.

Şubat 2021’de Wisconsin Milwaukee’de 9 yaşındaki Arriana Arroyo, iddiaya göre bilinç kaybı meydan okumasını gerçekleştirmeye çalışırken hayatını kaybetti. Onu 5 yaşındaki erkek kardeşi buldu. Arriani bir oyuncak sandığın üstüne tırmanmış, boynuna metal bir köpek tasması geçirmiş, tasmayı da gardırobun kapı menteşesine asmıştı. Yaklaşık 60 santim yukarıda asılı duran Arriana, çaresizce kurtulmaya çalışıyordu. Ancak anne babası yanına ulaşana kadar hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading