Yandex Metrica
SON DAKİKA
TikTok CEO'su ABD Kongresi'nde ifade verdi: Herhangi bir kanıt görmedim

TikTok CEO'su ABD Kongresi'nde ifade verdi: Herhangi bir kanıt görmedim

Dünya genelinde dalga dalga yayılarak birçok ülkede farklı kurum kuruluşlardaki cihazlarda kullanımı yasaklanan popüler sosyal medya platformu TikTok'un CEO'su Shou- Chew, ABD Kongresi'nde ifade verdi.

Dünya

23.01.2024, 20:37

TikTok CEO'su Shou Chew, potansiyel ulusal güvenlik riskleri ve veri gizliliği endişeleri üzerine ABD Kongresi'nde ifade verdi. 

Gazze'de ateşkes sağlanacak mı? Hamas İsrail'in kabul etmediği şartları tek... Haberi Görüntüle

ABD KONGRESİ'NDE İFADE VERDİ

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu TikTok'un CEO'su Shou Chew, uygulamanın Çin hükümetine bilgi sunma, veri güvenliği, ulusal güvenlik tehdidi ve gençlerin ruh sağlığını etkileme endişeleri çerçevesinde ABD Kongresi’nin Enerji ve Ticaret Komitesi'ne ifade verdi. Çin hükümetinin uygulamayı casusluk ve propaganda yaymak için gizli bir araç olarak kullandığı endişeleriyle ABD'de yasaklanma riskiyle karşı karşıya kalan TikTok’un CEO'su Chew ifadesi sırasında iddiaları reddederek, platformun veri güvenliği risklerini azaltacağını dile getirdi. 

BM'den Refah'a yönelik kara operasyonu uyarısı: Gazze halkı için feci... Haberi Görüntüle

“TEORİK RİSKLER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Yaklaşık 5 saatten fazla süren duruşma sırasında ABD Kongresi Komite üyeleri, Çin hükümetinin uygulama üzerinden kullanıcı verilerine ne kadar erişimi olduğu konusundaki endişelerini ifade etti. Chew, ABD'li yetkililerin güvenlik endişelerini "varsayımsal" olarak nitelendirerek, "Belirtilen birçok riskin varsayımsal ve teorik riskler olduğunu düşünüyorum, ben herhangi bir kanıt görmedim" dedi.

Rusya'da gündem seçim! Nükleer uçaklı kampanya: Rakibi olmayan Putin 6... Haberi Görüntüle

“YANLIŞ BİLGİLERİ ÇOK CİDDİYE ALIYORUZ"

Chew, platformun siyasi reklam yapmadığını vurgulayarak, "Bildiğim kadarıyla siyasi reklam almayan tek platform biziz. Diğer platformların bunu söyleyebileceğini sanmıyorum” dedi. Chew, TikTok'un siyasi reklamlar hakkındaki politikasını göz önünde bulundurarak, "Özellikle bir seçimle ilgili tehlikeli yanlış bilgileri çok ciddiye alıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Rusya’nın iki kentine dron saldırısı: Yaralılar var Haberi Görüntüle

TİKTOK SİLAH OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Temsilci McMorris Rodgers duruşma sırasında TikTok için, "Çin Komünist Partisi'nin insanları gözetlemek, gördüklerimizi manipüle etmek ve gelecek nesilleri istismar etmek için kullandığı bir silahtır" değerlendirmesinde bulundu. Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ise, TikTok'un yasaklanmasını desteklediğini ifade etti. 

Elon Musk'ın diline düştüler! Facebook ve İnstagram çökünce ünlü milyarderin... Haberi Görüntüle

"TEKNOLOJİNİZ ÖLÜME YOL AÇIYOR "

Kongre ayrıca, TikTok'un çocuklar üzerindeki potansiyel etkisiyle ilgili endişeleri de vurgulayarak, araştırmaların TikTok'un gençlere duygusal sıkıntı oluşturan ve yeme bozukluğuna sebep olan paylaşımları bulundurduğunu söyledi. Kongre temsilcisi Gus Bilirakis, TikTok'un çocukların kendine zarar vermeyi teşvik eden içeriğe maruz kalmasına izin veren içerik denetleme eksikliği olduğunu söyleyerek, "Teknolojiniz kelimenin tam anlamıyla ölüme yol açıyor" dedi.

Hollanda'dan Gazze için ses getirecek eylem: Ölen çocuklar için 14... Haberi Görüntüle

"VERİ TOPLADIĞIMIZA İNANMIYORUM"

Kongre’nin TikTok'u veri gizliliği konusunda sorgularken platformun herhangi bir sağlık veya konum verisi toplamamayı taahhüt edip edemeyeceğini sorusuna Chew, "Bunlar, sektörümüzdeki diğer birçok şirket tarafından sıklıkla toplanan verilerdir. Neler topladığımız konusunda kullanıcılarımıza karşı çok şeffaf olmaya kararlıyız. Sektördeki çoğu oyuncudan daha fazla veri topladığımıza inanmıyorum" cevabını verdi.

Amerikan albaydan şok itiraflar: Sovyetler'in çökmeden önceki haline benziyoruz Haberi Görüntüle

"TİKTOK ÖYLE YA DA BÖYLE SONA ERMELİ"

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, uygulamanın Çinli sahipleri platformdaki paylarını devretmeyi kabul etmedikçe TikTok'u ABD'den yasaklanacağını ifade etmiş, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, TikTok için "Öyle ya da böyle sona erdirilmesi gerekiyor" demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading