Yandex Metrica

TİKA'dan Lübnan'a teknolojik destek

TİKA'dan Lübnan'a teknolojik destek

Türk İşbirliği Teşkilatı (TİKA) Lübnan'a verdiği teknolojik destek kapsamında Cebel-i Lübnan'daki mahkeme salonlarına görüntü ekipmanları, Sayda'ya CEZERİ Laboratuvarı kurdu.

Dünya

23.01.2024, 17:39

Türk İşbirliği Teşkilatı (TİKA) ekonomik ve siyasi krizlerle boğuşan Lübnan’daki 12 mahkeme salonuna sesli-görüntülü duruşmalara imkan sağlayan ekipman ve yazılım desteğinde bulundu.

TİKA'nın Lübnan Adalet Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiği sanal mahkeme sistemi, önceki gün, Cebel-i Lübnan vilayetindeki Baabda Adalet Sarayı'nda Adalet Bakanı Marie-Claude Najm ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy'un huzurunda hizmete girdi.

İran'dan ABD'ye tehdit: 'Müdahil olursan üslerini hedef alırız' İran'dan ABD'ye tehdit: 'Müdahil olursan üslerini hedef alırız' Haberi Görüntüle

DİJİTAL TASARIM VE ÜRETİM LABORATUVARI

Öte yandan, TİKA’nın resmi twitter hesabında yer alan bilgiye göre, Lübnan’ın güneyindeki Sayda kentinde bulunan Teknoloji Fakültesi’ne de yine TİKA tarafından kurulan dijital tasarım ve üretim laboratuvarı faaliyete başladı.

CEZERİ-LAB ismini taşıyan laboratuvarın bütün ekipmanları Türkiye’den sağlanırken, öğrenci ve akademisyenlere de 2 hafta eğitim verildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading