Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tigraylı teröristler katliam yaparken susan komünist başkan şimdi sahneye çıktı: Para gönderemiyorum

Tigraylı teröristler katliam yaparken susan komünist başkan şimdi sahneye çıktı: Para gönderemiyorum

Dünya Sağlık Örgütü'nün Tigraylı başkanı, BBC üzerinden Etiyopya'yı suçladı. Ayrılıkçı milisler geçtiğimiz yıl katliam yaparken susan 'komünist' Tedros Ghebreyesus, Türkiye destekli Etiyopya ordusu teröristleri geriletince 'bölge halkı aç' propagandasına sarıldı.

Dünya

23.01.2024, 19:43

Etiyopya'yı bölmek için geçtiğimiz yıl saldırıya geçen Tigray Halk Kurtuluş Ordusu (TPLF) bu amacına ulaşamayınca 'açlık' kartına sarıldı. Etiyopya ordusu tarafından abluka altına alındıklarını iddia eden ayrılıkçılar, merkezi ordunun saldırısı altında bulunduklarını ileri sürerek ABD ve Avrupa'nın desteğini arıyor. 

TPLF militanlarının başkent Addis Ababa'ya doğru ilerlediği dönemde sesini çıkarmayan batı medyası, Türk savunma sanayiince desteklenen Etiyopya ordusu teröristleri püskürtünce 'siviller öldürülüyor' propagandasına başlamıştı. 

Rönesans (Hedasi) Barajı, Nil Nehri'nin sularını tutup enerji üretmeye başladı. 

Etiyopya kuzeyinde çatışmalar son birkaç haftadır yeniden alevlendi. Nil Nehri'nden elektrik üretmek için Rönesans (Hedasi) Barajı'nı inşa eden ve bu nedenle ABD destekli Mısır diktatörü Abdülfettah el-Sisi ile savaşın eşiğine gelen Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali, ülkesini bir anda terör girdabı içerisinde bulmuştu. Merkezî hükümet, baraj yapımı için gereken krediyi Çin'den tedarik etmişti.

Binlerce Etiyopya vatandaşı ve askerini öldüren Tigray milislerinin Mısır tarafından desteklendiği iddia ediliyor. Etiyopya'nın talebi üzerine bu ülkeye bir dizi Bayraktar TB2 SİHA gönderen Ankara, hem ABD'de konuşlu Yahudi lobilerin hem de Avrupa ülkelerinin hedefi haline gelmişti. SİHA'ların gelişiyle Tigraylı milisleri geriletmeyi başaran Etiyopya ordusuna son eleştiri İngiliz BBC'den geldi. 

Dünya Sağlık Örgütü'nün 'komünist' başkanı Tedros Ghebreyesus'un ağzından Etiyopya yönetimini topa tutan İngiliz medyası, Tigray bölgesinde halkın açlıktan ölmek üzere olduğunu iddia ederek o bölgeye bankalar kanalıyla yardım göndermenin imkansızlığına dikkat çekti.

Aç olduğu söylenen bölge halkının kimlerin desteğiyle savaşa devam ettiği sorusuna cevap vermeyen Ghebreyesus, "Tigray bölgesinde bulunan akrabalarıma para gönderemiyorum. Orada çok akrabam var. Orada kimin öldüğünü veya kimin yaşadığını bile bilmiyorum" ifadelerini kullandı. 

Ülkenin kuzeyindeki Tigray bölgesinde 5,5 milyonluk nüfusun yarıya yakınının acilen gıdaya ihtiyacı bulunduğu ileri sürülüyor. Aynı zamanda Etiyopya'nın eski sağlık bakanı olan Ghebreyesus, Tigray'daki insani krizin Ukrayna'dakinden daha fazla olduğunu savundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading