Yandex Metrica

The Economist'ten geri vites: Erdoğan rakibinin çok önünde gol attı

The Economist'ten geri vites: Erdoğan rakibinin çok önünde gol attı

Seçimlere kısa bir süre kala Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan yayınlara imza atan İngiliz merkezli The Economist dergisinden tarihi bir geri vites geldi. İngiliz dergi, Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na resmen gol attığını belirterek "Kılıçdaroğlu ve partisi CHP, milletvekili seçimlerinde de kötü bir performans sergiledi" ifadelerini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 20:54

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy verme dün işlemi sona erdi. 

Türkiye nefesini tutmuş sandıktan gelecek kesin sonuçları beklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu karşısında yarışı önde götürüyor.

Tarihi seçimler öncesi tetikçi batı medyasının önde gelen gazetelerinden The Economist başta olmak üzere birçok yayın organı Erdoğan nefretiyle okurlarının karşısına çıkıp algı oluşturmaya çalıştı.

Türkiye'deki seçimleri yakından takip eden ve daha öne yaptığı yayınlarda kirli propaganda yürüten İngiliz merkezli The Economist'ten geri vites geldi.

The Economist’ten efsane geri vites! Günlerdir devam ettirdiği kirli propaganda suya düştü: Dikkat çeken Erdoğan sözleri

Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN RAKİBİNİN ÖNÜNDE ÇOK GOL ATTI''

İngiliz merkezli gazete "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye oy kullanırken rakibinin çok önünde gol attı" başlıklı bir haberle okurlarının karşısına çıktı.

Söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi; "Oranlar hem anketörlerin hem de Kılıçdaroğlu'nun beklediğinin çok altında kaldı" 

Haberin devamında ise "Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki CHP, 600 sandalyeden yaklaşık 211'ine kavuştu. Yüzde 35'lik oy oranlarıyla parlamento seçimlerinde de oldukça kötü bir performans sergiledi" ifadeleri kullanıldı.

The Economist'ten efsane geri vites! Günlerdir devam ettirdiği kirli propaganda suya düştü: Dikkat çeken Erdoğan sözleri

ABD ile İsrail acil görüşme: Konu olası İran saldırısı ABD ile İsrail acil görüşme: Konu olası İran saldırısı Haberi Görüntüle

YÜKSEK KATILIM

Türkiye'deki seçmenin durumuna da değinen dergi, şu ifadelere yer verdi;

"Türkler demokrasiden vazgeçmedi. Seçimlere yüksek sayıda bir katılım gösterdi. Yüzde 88'in üzerinde bir katılım oldukça yüksek bir seçim oranı"

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker hayatını kaybetti Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE SEÇİMLERİ ÖNEMLİ''

Sonucun yalnızca Türkiye'yi değil, tüm dünyayı etkilediğine dikkat çeken The Economist, "Başta Rusya meselesi olmak üzere pek çok farklı konumda Türkiye seçimleri önemliydi" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading