Yandex Metrica
SON DAKİKA
Teslimiyet yok direniş var! Ukrayna'dan Rusya'yla müzakerelerde 'kırımızı çizgi' kriteri

Teslimiyet yok direniş var! Ukrayna'dan Rusya'yla müzakerelerde 'kırımızı çizgi' kriteri

Rusya-Ukrayna savaşı devam ediyor. Rus saldırılarına direnen Ukrayna askerleri 'teslim ol' çağrısını reddetti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Mariupol'daki durumun müzakerelerde "kırmızı çizgi" olabileceği konusunda uyardı. İşte Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili son dakika gelişmeleri...

Dünya

23.01.2024, 19:09

Putin'in verdiği emirle 24 Şubat sabahı Ukrayna'ya başlatılan askeri operasyon tüm hızıyla devam ediyor. Şimdiye kadar binlerce asker ve sivil hayatını kaybetti. Savaşın sona ermesi için her iki tarafın da şartları var ancak iki ülke liderlerinin ne zaman bir araya gelip ateşkes ilan edeceği merakla bekleniyor. Rusya'nın "teslim olun yoksa öleceksiniz" ültimatomu karşılık bulmadı. Kuşatma altındaki Mariupol kentinde Ukrayna askerlerinin direnişi sürüyor.

Rusya'da seçimler başladı! Navalni destekçileri sokaklara indi: Sınırda tansiyon yüksek Haberi Görüntüle

"MARİUPOL'DE DURUM KORKUNÇ''

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya ile Ukrayna arasında yakın zamanda herhangi bir diplomatik görüşme olmadığını aktardı. Kuleba, “Mariupol'deki durum hem askeri açıdan korkunç hem de yürek burkucu. Bu şehir artık yok oldu. Ukrayna ordusunun geri kalanı ve büyük bir sivil grup, temel olarak Rus kuvvetleri tarafından kuşatılmış durumda. Mücadelelerini sürdürüyorlar ancak Rus ordusunun Mariupol'deki davranışları, ne pahasına olursa olsun şehri yerle bir etmeye karar verdiklerini gösteriyor" dedi.

Rus basını terör saldırısı için ödenecek tazminat miktarını açıkladı! İşte... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'DAN "MARİUPOL KIRMIZI ÇİZGİ OLABİLİR" UYARISI

Rusya ile Ukrayna arasında dışişleri bakanları düzeyinde yakın zamanda herhangi bir diplomatik görüşme olmadığını belirten Kuleba, "Son haftalarda dışişleri bakanları düzeyinde Rus diplomatlarla herhangi bir bağlantımız olmadı. Tek temas düzeyi, çeşitli kurum temsilcileri ve parlamento üyelerinden oluşan müzakere ekibidir. Uzman düzeyde istişarelerini sürdürüyorlar ancak üst düzey görüşmeler gerçekleşmiyor. Özellikle Buça'dan sonra Ruslarla konuşmaya devam etmek zorlaştı. Başkanımızın da belirttiği gibi, Mariupol kırmızı bir çizgi olabilir" dedi.

Hollanda'dan Gazze için ses getirecek eylem: Ölen çocuklar için 14... Haberi Görüntüle

"RUSYA'NIN KA-52 ALLİGATOR HELİKOPTERİNİ DÜŞÜRDÜK"

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Rusya'nın KA-52 Alligator helikopterini düşürdüklerini bildirdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, Rus işgalcilerin barışçıl Ukrayna şehirlerini bombalamaya, roket ve topçu ateşi altında tutarak acı, ölüm ve anlaşmazlık getirmeye devam ettiği belirtildi. Bununla birlikte, Rus işgalcilerin hem karada hem de havada önemli kayıplar vermeye devam ettiği ifade edilen açıklamada, "Son 24 saatte aralarında KA-52 Alligator ve 2 adet Mi-24 helikopteri, 1 uçak ve Orlan-10 insansız hava aracını düşürdük." denildi.

İşgalci İsrail'den skandal karar: Filistinli ailenin elinde kalan son 14... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ: DÜNYA TEPKİ GÖSTERMELİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rus ordusunun ülkenin güneyinde Herson ve Zaporijya bölgelerindeki eylemlerine dünyanın tepki vermesi gerektiğini söyledi. Zelenski, günlük ulusa sesleniş konuşmasında, 53'üncü günü geride bırakan Rusya-Ukrayna Savaşı'nı değerlendirirken, "Dünya işgalcilerin Ukrayna'nın güneyinde Herson ve Zaporijya bölgelerindeki eylemlerine tepki göstermeli" dedi. Rus ordusunun gözaltı işkence odaları kurduğunu öne süren Zelenski, "Yerel yöneticilerimiz ve dikkat çeken derneklerin liderleri kaçırılıyor. Öğretmenlere şantaj yapılıyor. Emeklilik maaşlarına el koyuluyor. İnsani yardımlar çalınıyor. İnsanlar açlığa sürükleniyor." ifadelerini kullandı.

Sandık sonuçları ortaya çıktı: Putin ilk yenilgisini Trabzon'dan aldı! Haberi Görüntüle

''DONBASS'I DA YOK ETMEK İSTİYORLAR''

Rus ordusunun ülkenin doğusunda taarruza hazırlandığına dikkati çeken Zelenski, "Kelimenin tam anlamıyla, Mariupol'u yok etmeye devam ettikleri gibi Donbass'ı da yok etmek istiyorlar. Donetsk ve Lugansk bölgelerini de yer yüzünden silmek istiyorlar" diye konuştu.

Rus istihbaratı Moskova'daki terör saldırısıyla ilgili ABD, İngiltere ve Ukrayna'yı... Haberi Görüntüle

HARKOV'DA SON 4 GÜNDE 18 KİŞİ ÖLDÜ 106 KİŞİ YARALANDI

Zelenski, sürekli bombardıman altındaki Harkov şehrinde son 4 günde 18 kişinin öldüğünü ve 106 kişinin yaralandığını bildirdi. Rus ordusunun saldırılarını "bilinçli terör" olarak niteleyen Zelenski, "Tabii ki Rusya'dan petrol tedarikine yönelik bir ambargo ihtiyacı her geçen gün artıyor. Artık, Avrupa ve Amerika'daki herkes, Rusya'nın açıkça Batı toplumlarını istikrarsızlaştırmaya çalıştığını görmeye başladı" şeklinde konuştu.

İsrail Gazze'deki Şifa Hastanesi çevresine iftar vakti saldırdı: Çok sayıda... Haberi Görüntüle

"SİLAHLARIMIZI 53 GÜNDÜR BEKLİYORUZ"

Zelenski, talep ettikleri silahları 53 gündür beklediklerini belirtti. Bazı silah teslimatlarının mayısta başlayabileceği şeklinde formüle edilmesine sitem eden Zelenski, "Açıkça ifade etmek istiyorum. Silahlardaki her gecikme, her siyasi uzatma, Rusya'ya Ukraynalıların canını alma iznidir" ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading