Yandex Metrica

Teröristlerin harçlık ziyareti: PKK/YPG heyeti Beyaz Saray'da ağırlandı

Teröristlerin harçlık ziyareti: PKK/YPG heyeti Beyaz Saray'da ağırlandı

PKK/YPG'ye bütçeden 177 milyon dolar ayıran Joe Biden yönetimi, terör örgütü üyelerini Beyaz Saray'da ağırladı.

Dünya

05.02.2024, 01:01

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye 60 bin TIR dolusu silah ve mühimmat yardımı yapmasının yanında her yıl bütçeden yüzlerce milyon dolar ayıran Washington, ilişkileri bambaşka bir boyuta taşıyor. 

ABD'li diplomatların Suriye'de PKK elebaşlarıyla temasları sonrası örgütten bir heyet de Washington'a iade-i ziyarette bulundu. 

PKK'nın Suriye kolu YPG'de elebaşı pozisyonundaki İlham Ahmed'in başkanlık ettiği heyet, Beyaz Saray'da Joe Biden'ın ekibi tarafından ağırlandı. 

Buradaki toplantılarda ABD'den 'desteklerin devam edeceği' sözünü alan PKK/YPG heyeti, daha sonra Ülkü Ocakları'nın 'terör örgütü olarak ilan edilmesini' isteyen Temsilciler Meclisi'ne geçti. 

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Bradley S. Schneider ve Kadın Komitesi Başkanı Brenda Lawrence ile görüşen teröristler Amerikan Barış Enstitüsü'nde de lobi çalışması yürüttü. 

PKK'lı heyette İlham Ahmed'in dışında örgütün sözde Başkanlık Konseyi'nden Bassam Sakr, PKK'nın Washington sorumlusu Sinem Muhammed, sözde Cezire Bölgesi Yürütme Konseyi Eş Başkanı Nazira Goriye ve sözde Deyrizor Özerk Yönetim Eş Başkanı Gassan el Yusuf yer aldı. 

Temaslar sırasında PKK'lılar, DEAŞ'a ve Suriye Milli Ordusu'na (aynı zamanda Türkiye'ye karşı) izlenecek yol haritasını müzakere etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading