Yandex Metrica
SON DAKİKA
Terörist Ferhad Abdi'den gülme garantili fıkra: Türkiye-PKK savaşında taraf değiliz!

Terörist Ferhad Abdi'den gülme garantili fıkra: Türkiye-PKK savaşında taraf değiliz!

Türkiye'nin Suriye'ye yeni operasyon kararlılığını görünce yine 'barış' ve 'diplomasi' taktiğine sarılan YPG elebaşı Ferhad Abdi, bağrından çıktığı PKK'yı satmış göründü: "Türkiye-PKK savaşında taraf değiliz."

Dünya

23.01.2024, 18:36

Terör örgütünün ipini tutan güçler, Suriye'nin 3'te 1'ini işgal etmiş PKK/YPG'ye karşı Ankara'nın 'yumuşaması' için politika geliştiriyor. Bunun son yansıması Suriye PKK'sının 1 numarası Ferhad Abdi'nin fıkra gibi şu cümlesi oldu: "Türkiye-PKK savaşında taraf değiliz."

Azılı Türkiye düşmanlarını bünyesinde bulunduran ABD'li Washington Enstitüsü'ne verdiği demeçte YPG elebaşı 'Mazlum Kobani' kod adlı Ferhad Abdi Şahin, terör örgütünü perdelemek için 'Suriye Demokratik Güçleri' (SDG) kılıfını kullanmaya devam ederek şunları söyledi:

Prenses Kate ortadan kaybolmuştu! Fotoğraftaki Kate mi, yoksa dublör mü?... Haberi Görüntüle

AKLIMIZLA ALAY EDİYOR 

"Biz SDG olarak Türkiye ile PKK arasındaki savaşta taraf olmadığımızı defalarca dile getirdik. Onlarla her türlü görüşmeye hazırız. Farklılıklarımızı diyalog yoluyla çözmek istiyoruz." 

AB'den Rusya'ya seçim tepkisi: 'İş altındaki Ukrayna topraklarında yapılan seçimler... Haberi Görüntüle

PKK'YA YİNE 'KÜRTLER' DEDİ

"Ankara hükümetinin temel sorunu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Devlet Bahçeli liderliğindeki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasındaki mevcut yakınlaşmanın Kürtlere savaş açmayı hedeflemesidir. Suriye'deki Kürt varlığını reddediyorlar. Ancak bu saldırgan yaklaşımın uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. Şu anda zayıflıyorlar, iç ve dış baskılardan sonra bir sonraki adımı atacaklarını düşünüyorum."

İsrail'de Gideon Saar hükümetten istifa etti: 'Savaşın gidişatı uluslararası siyaset... Haberi Görüntüle

"ESED YPG'Yİ RESMEN TANIMALI"

"ABD'nin Suriye'de kalmasını siyasi bir çözüme ulaşmak için zemine dönüştürmek istiyoruz. Şam rejimiyle de ilişkilerimiz devam ediyor ancak Esed şu anda bizimle ilgili bir çözüme hazır değil. Rejim 2011'deki şartlarla hareket etmek niyetinde ama biz geçmişe asla dönemeyiz. Rejim bizim ordumuzu (PKK/YPG) resmi olarak tanımalı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading