Yandex Metrica

Terör örgütü PKK'yı destekleyen Fransız firma tekrar yargılanıyor! 13 milyon euro destek vermişler

Terör örgütü PKK'yı destekleyen Fransız firma tekrar yargılanıyor! 13 milyon euro destek vermişler

Fransa merkezli çimento fabrikası Lafarge, Suriye'de 'insanlığa karşı suç teşkil eden eylemlere destek' olduğu için Fransız Temyiz Mahkemesi tarafından tekrar inceleme altına alındı.

Dünya

23.01.2024, 19:02

Fransız menşeili çimento firması Lafarge'in Suriye'de terör örgütlerine verdiği destek bir kez daha yargıya taşınıyor. 

Paris Temyiz Mahkemesi, Lafarge'in Suriye'de 2014 yılna kadar yürüttüğü faaliyetlerin insanlığa karşı işlenen suçlara ortak olması gerekçesiyle yeniden inceleme kararı aldı. 

Pelosi'den Netanyahu'ya istifa çağrısı: Netanyahu'nun politika ve uygulamalarını reddediyoruz Pelosi'den Netanyahu'ya istifa çağrısı: Netanyahu'nun politika ve uygulamalarını reddediyoruz Haberi Görüntüle

TERÖR ÖRGÜTLERİNE 13 MİLYON EURO DESTEK 

2017 yılında başlatılan soruşturmada, Lafarge'in Suriye'de inşa ettiği bir fabrika aracılığı ile terör örgütlerine 13 milyon euro destek verdiği belirlendi. 

Firmanın, terör örgütlerine ödemeyi Suriye'deki faaliyetlerini sürdürmek için yaptığı, bu şekilde insanlığa karşı işlenen suçlara ortak olduğuna karar verildi. 

Suçlamalar düştü: Fransa'daki Müslümanlara ait okul kapanmayacak Suçlamalar düştü: Fransa'daki Müslümanlara ait okul kapanmayacak Haberi Görüntüle

YARGITAY İDDİALARI İNCELEME KARARI ALDI 

Karar Paris Temyiz Mahkemesi tarafından 2019 yılında iptal edilmişti. Yargıtay ise geçen yıl Temyiz Mahkemesi'nin kararını bozarak iddiaların yeniden incelemesine karar vermişti. 

Temyiz mahkemesi, şirket hakkındaki 'insanlığa karşı suç teşkil eden eylemlere destek' iddiasını yeniden inceleyecek. 

ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor Haberi Görüntüle

TRT WORLD BELGESELİNE KONU OLMUŞTU 

Diğer yandan Lafarge'ın Fransız istihbaratının kontrolü altında terör örgütleriyle yaptığı işbirliği TRT World tarafından hazırlanan 'Fabrika' isimli belgesele de konu olmuştu. 

Hazırlanan belgeselde, firmanın AB fonlarını PKK ve DEAŞ'a nasıl aktarıldığı kanıtlarıyla ortaya konmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading