Yandex Metrica
SON DAKİKA
Terör koridorunda son perde! ABD, Irak-Suriye sınırında yeni kapı açtı

Terör koridorunda son perde! ABD, Irak-Suriye sınırında yeni kapı açtı

ABD ordusu, PKK/YPG'ye daha rahat destek ulaştırabilmek için Suriye'de işgali altında tuttuğu bölgeden Irak'a yeni bir sınır kapısı inşa etti.

Dünya

23.01.2024, 18:30

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye onbinlerce TIR yardım ulaştıran Amerikan ordusu, örgüte desteğin sorunsuz devam etmesi için Irak hududunda yeni sınır kapısı açtı. 

Sosyal medyada yayınlanan uydu görüntüleri, ABD/YPG'nin işgal ettiği Suriye kuzeydoğusunda Fişhabur ve Yarubiye'nin haricinde yeni bir sınır kapısı inşa edildiğini gözler önüne serdi. 

Fişhabur ile Yarubiye'nin orta kısmında, Irak'ın Cüzik köyü yakınlarında kurulan sınır kapısıyla ABD, Türkiye sınırından biraz daha güneye inmiş oldu.  

YPG işgalindeki Haseke ilinin Irak'la birleşim noktasında tesis edilen yeni kapının ABD ordusunun bundan sonraki sevkiyatlarında kullanılması bekleniyor.  

Türkiye'nin Irak-Suriye sınır hattındaki Sincar'a yönelik ardı ardına düzenlediği hava operasyonlarının ABD'yi yeni bir kapı açmaya yönlendirdiği düşünülüyor. 

Suriye'de PKK/YPG'li teröristler Rakka ve Haseke'dekiler başta olmak üzere pek çok kampta ABD'li subaylar tarafından Türk ordusuna karşı 'savaşmak' üzere eğitiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading