Yandex Metrica

Tepkiler umurunda değil: Korkmayı çoktan bıraktık, elbet masaya gelecekler

Tepkiler umurunda değil: Korkmayı çoktan bıraktık, elbet masaya gelecekler

Ukrayna doğusunu resmen işgal eden Moskova'nın dünyadan gelen tepkilere kayıtsızlığı sürüyor. Putin'in selefi Medvedev, "Korkmayı çoktan bıraktık, elbet masaya gelecekler" dedi.

Dünya

23.01.2024, 18:51

Vladimir Putin'in imzaladığı kararname ve sonrasında Rus ordusunun Donbas'a girmesiyle Ukrayna toprakları resmen işgal edilmiş oldu. Dünyayı bir kez daha alarma geçiren bu gelişmeler karşısında Moskova'nın kendinden emin tavrı sürüyor. 

Rusya eski devlet başkanı, aynı zamanda uzun süre başbakanlık yapmış Dmitri Medvedev, ABD ve Avrupa'dan gelen yaptırım tehditlerini umursamadıklarını kaydetti. 

"Yine yaptırımlar, yine tehditler, farklı taraflardan gelen siyasi baskılar, çılgın çığlıklar ve dezenformasyon akışları olacak. Bütün bunları geçmişte de yaşadık ve korkmayı çoktan bıraktık. Bizim güçlü sinirlerimiz var" diyen Medvedev, tarafların er ya da geç 'masaya geleceklerini' ileri sürdü. 

Şu an Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Medvedev, Rus basınına verdiği demeçte "Geçmiş deneyimlerimiz gösteriyor ki, bize muhalefet edenler er ya da geç müzakere masasına geri dönme talebiyle kapımızı çalacaklar. Rusya'nın uluslararası ilişkilerdeki konumu göz önüne alındığında bu kaçınılmaz... Tarih bizim doğru yolda olduğumuzu elbet teyit edecek" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading