Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tepkiler gelince bakanlık geri adım attı! Mekke ve Medine'den kesintisiz canlı yayın yeniden başlıyor!

Tepkiler gelince bakanlık geri adım attı! Mekke ve Medine'den kesintisiz canlı yayın yeniden başlıyor!

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanlığı, Ramazan ayı boyunca camilerde film ve yayın yasağ olacağını duyurmuştu. Gelen tepkiler sonrası bakanlık geri adım attı. Böylelikle Mekke ve Meidne'de kesintisiz canlı yayının yeniden başladığı doğrulandı.

Dünya

23.01.2024, 19:02

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanlığı tarafından tartışmaya neden olan bir karar gelmişti. Buna göre bakanlık çarşamba günü aldığı kararla Ramazan ayı boyunca Mekke ve Medine'deki namazları filme almasına veya medya kanallarında yayınlamasına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Ramazan ayı boyunca, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların, Kabe'deki namazı canlı yayın olarak izlemesi ve yapılan dualara katılması Müslümanlar için önem arz eden bir konu. 

Sandık sonuçları ortaya çıktı: Putin ilk yenilgisini Trabzon'dan aldı! Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYADA KARAR TEPKİ

Sosyal medyada alınan karara birçok aktivist ve sosyal medya kullancısı tepki gösterdi.

"Nicki Minaj'a yapılan davetler, 'dev' çöl gösterileri, bikinili plajlar, İslami eğitimin müfredattan çıkarılması ve camilerde hoparlörlerin yasaklanmasının ardından, Suudi Arabistan'ın [Veliaht Prensi Muhammed] Bin Salman tüm medya kuruluşlarının bu ay boyunca dua yayınlamasını yasakladı. Ramazan," şeklinde twit atarak yorumda bulunan Sami Hamdi, krallıktaki son zamanlardaki tartışmalı girişimlere atıfta bulundu.

Bazı eleştirmenler, Muhammed bin Salman'ın fiili liderliği altında Suudi Arabistan'ın İslami ilkelerinden uzaklaştığını düşünüyor. 

Son dakika... ABD'nin acil ateşkes ilanı ve rehine takası teklifini... Haberi Görüntüle

BAKANLIK GERİ ADIM ATTI

Sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından bakanlık geri adım attı. Böylece Mekke ve Medine'den kesintisiz canlı yayın Ramazan ayında yeniden başlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading