Yandex Metrica
SON DAKİKA
Telefonlar harddiskler yakılıyor ABD elçiliğinde Taliban paniği

Telefonlar harddiskler yakılıyor ABD elçiliğinde Taliban paniği

Afganistan'da Taliban'ın hızlı ilerleyişi, Kabil'deki Amerikalıları ürküttü. Tahliye hazırlığına başlayan elçilik çalışanları gizli bilgiler içeren belge ve diskleri imha ediyor.

Dünya

23.01.2024, 21:58

Afganistan'da 34 vilayet merkezinin 18'ini ele geçiren Taliban güçlerinin Kabil'e yönelmesi artık an meselesi. 

Son dakika bilgisine göre ABD'nin Kabil Büyükelçiliği, başkentteki tüm varlığını panik içinde tahliyeye hazırlıyor. 

Elçilik binasındaki tüm çalışanlar kırmızı alarm durumuna geçti. Binada kritik bilgi taşıyan döküman, telefon ve hard diskler yakılıyor. 

20 yıllık işgal süresince Pentagon ve CIA'nın Afganistan'da karıştığı suçların deşifre olması ihtimalinin önüne geçmek için sıkı tedbirler uygulanıyor. 

Halen ülkede 3 bin civarında askeri bulunan ABD, bu güçlerinin çok büyük kısmını ağustos sonuna dek çekecek. Ancak ABD Dışişleri, elçilik personeli ve ailelerinin güvenle tahliye edilmesi için ek asker sevk edileceğini açıklamıştı. 

ABD elçiliğindekine benzer panik ortamının başta İngiltere olmak üzere diğer ülkelerin temsilciliklerinde de yaşandığı belirtiliyor. ABD ve İngiltere, Afganistan'daki vatandaşlarına ülkeyi derhal terk etmeleri çağrısında bulunmuştu.

ABD'nin eski Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, ülkeden yaşanacak büyük göçe dikkat çekmiş ve şu açıklamayı yapmıştı: 
"Yakında binlerce kişi Afganistan’dan komşu ülkelere kaçacak, özellikle Pakistan ve İran’a. Ağır bir insani kriz ile karşı karşıya kalabiliriz. Bunu çözmek en acil sorunumuz olacak." KABİL

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading