Yandex Metrica
SON DAKİKA

Tatile Kırım'a değil Antalya'ya gidin! Ukrayna'dan Rus turistlere alaylı mesaj

Kırım'da bulunan Saki Hava Üssü'nün 9 Ağustos günü patlamalarla sarsılması o bölgede güneşlenen turistleri tedirgin etmişti. Ukrayna Savunma Bakanlığı Rus turistler için bir klip hazırladı.

Dünya

23.01.2024, 19:39

Rus işgali altındaki Kırım, 9 Ağustos günü patlamalarla sarsıldı. Gözleve-Akmescit-Akyar üçgeninin sahil kısmında bulunan Saki Hava Üssü, buraya düşen 3 adet füzeyle büyük hasar aldı. Hava üssünün apronlarında Rus Hava Kuvvetleri'ne ait düzinelerce savaş uçağı bulunuyordu. Bu uçaklardan onlarcası kullanılamaz hale geldi. 

Kırım'ın batı yamacındaki hava üssünün son durumunu gösteren uydu fotoğrafları, Rus savaş uçaklarının büyük oranda tahrip edildiğini gözler önüne serdi. Amerikan basını, bu olayın Moskova'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana bir gün içerisinde yediği en büyük darbe olduğunu söylüyor. 

İsrail yine karıştı: Ultra Ortodoks Yahudilerden zorunlu askerlik karşıtı protesto Haberi Görüntüle

KRATERLER 3 FÜZE DÜŞTÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR

Uydu fotoğrafları, hava üssündeki  patlama noktalarında 3 adet krater açıldığını gösteriyor. Bu durum üsse en azından 3 adet füzenin isabet ettiğini ortaya koyuyor. Rus ordusunun S-300 ve S-400 başta olmak üzere onlarca hava savunma sistemiyle donattığı yarımadayı hangi füzenin vurduğu şimdilik bilinmiyor. 

Patlama anları bölgeye yakın Ruslar tarafından cep telefonuyla kayıt altına alınmış ve sosyal medyada yayılmıştı. Bölgeye yakın plajlarda güneşlenen Rus turistler ise Saki Hava Üssü'nde yükselen dumanlardan büyük rahatsızlık duymuş ve 'çok sakin' buldukları Kırım'ı terk etmek istemediklerini, tatillerini yarıda kesmenin berbat bir şey olduğunu söylemişti. 

İsrailli bakandan tehdit gibi açıklama: 'Tüm dünya bize karşı dursa... Haberi Görüntüle

KİEV ÖYLE BİR KLİP YAYINLADI Kİ...

Ukrayna Savunma Bakanlığı, işgal altındaki bölgede patlayan bombalardan rahatsızlık duyan Rus turistler için bir klip hazırladı. 80'leri andıran müziklerle süslü klip, bakanlığın sosyal medya hesabında şu notla paylaşıldı:

"Hoş olmayan sıcak bir yaz tatili istemedikleri sürece, değerli Rus misafirlerimize Ukrayna'ya ait Kırım'ı ziyaret etmemelerini tavsiye ederiz. Çünkü sürdüğünüz güneş kremi, izinsiz alanlarda sigara içmenin tehlikeli etkilerinden sizi korumaz."

Rus turistleri işgal altındaki Kırım'a gitmek yerine Antalya sahillerine davet eden Kiev yönetiminin hazırladığı klip büyük ilgi çekti. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading