Yandex Metrica

Taliban ve Pençşir direnişçileri arasında uzlaşma sağlandı

Taliban ve Pençşir direnişçileri arasında uzlaşma sağlandı

Afganistan'da yapılan görüşmede Taliban ve Pençşir direnişçileri ikinci bir toplantıya kadar çatışmama konusunda anlaşmaya vardı.

Dünya

03.03.2024, 04:42

Taliban'ın Afganistan yönetimini ele geçirmesinin ardından birçok vatandaş ülkeyi terk etmek isterken hayatını kaybetti. Afganistan'da Pencşir Vadisi'nde Taliban kuşatmasında kalan güçlerin Tacik lideri Ahmed Mesud, "Barış müzakerelerinin tek çözüm olduğuna yürekten inanıyorum. Ama aynı zamanda Pencşir Vadisi'nde bazı askeri manevralar ve hazırlıklar olduğundan kendimizi savunmaya da hazırlanıyoruz." şeklinde bir açıklama yapmıştı.

İran'ın Şahid-136 seyir füzesinin teknik özellikleri? İsrail'i vuran Şahid-136'nın menzili ne kadar, kaç km hızla gidiyor? İran'ın Şahid-136 seyir füzesinin teknik özellikleri? İsrail'i vuran Şahid-136'nın menzili... Haberi Görüntüle

ÇATIŞMAMA KONUSUNDA ANLAŞILDI

Afganistan Parlamentosunun eski Başkan Yardımcısı Muhammed Alam Yezidyar basın mensuplarına verdiği demeçte, Taliban ve Pençşir direnişçilerinin bir sonraki görüşmelere kadar çatışmama konusunda anlaştıklarını söyledi. İki taraf arasında yapılan müzakerenin üç saat sürdüğünü ifade eden Yezidyar, "Bir sonraki toplantının tarihi, tarafların liderleri tarafından daha sonra kararlaştırılacak" dedi.

Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı! Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı! Haberi Görüntüle

TALİBAN'IN HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde, bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde, hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading