Yandex Metrica

Taliban sözünde durdu! Afganistan'da kadın gruplar gösteri yapabiliyor

Taliban sözünde durdu! Afganistan'da kadın gruplar gösteri yapabiliyor

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, bir araya gelen bir grup kadın, ellerinde pankartlarla hakları için protesto yürüyüşü düzenledi.

Dünya

23.01.2024, 17:55

Taliban'ın kontrolüne geçince ABD ve diğer bazı Batı'lı güçlerin işgalinden kurtulan ve hayatın hızla normal ritmine döndüğü Afganistan'ın başkenti Kabil'de, bir araya gelen bir grup kadın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın karşısında toplanarak, ellerinde pankartlarla hakları için gösteri düzenledi.

Bir grup Afgan kadın Cuma günü Taliban'ın kontrolünde bulunan Kabil'de eşit haklar ve siyasi yaşama tam katılım çağrısında bulunan bir gösteri düzenledi. Kadınların rahat ve özgürce gösteriler yapması, ülkede birçok konunun düzene girmeye başladığına işaret ederken, Taliban'ın 'kadın hakları' konusundaki söylemlerini haklın çıkartır nitelikte.

Türkiye karşı çıkmıştı: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege'de deniz parkı ilan edeceklerini yineledi Türkiye karşı çıkmıştı: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege'de deniz parkı ilan... Haberi Görüntüle

PERŞEMBE GÜNÜ DE BİR GÖSTERİ GERÇEKLEŞTİ

Perşembe günü ise bir başka gösteri Afganistan'ın Herat kentinde gerçekleştirildi. Herat'ta toplanan bir grup kadın, ellerinde pankartlarla hakları için gösteri düzenledi. Taliban'ın ülkenin büyük bir kısmında kontrolü sağlamasının ardından kadın hakları konusunda endişe ve taleplerini duyurmak amacıyla bir araya gelen gösterici grup, sloganlar eşliğinde yürüdü. 

Göstericiler adına açıklamayı okuyan bir Afgan kadın, Taliban'a çağrıda bulunarak, kadına siyasal, toplumsal ve yönetim alanlarında yer verilmesini gerektiğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading