Yandex Metrica
SON DAKİKA
Taliban kızların orta okula gitmesine izin verecek

Taliban kızların orta okula gitmesine izin verecek

Taliban Afganistan'ın tamamında kızların ortaokula gitmesine izin vermeye hazırlanıyor.

Dünya

23.01.2024, 18:08

Afganistan'da Taliban yönetimine dair en çok tartışılan başlıklardan biri kız çocuklarının okula gitmesinin engellenip engellenmeyeceğiydi. Ülkenin bir kısmında kız çocuklar okullarına devam ederken bazı bölgelerde sorunlar yaşandığı ifade edilmişti. 

Kız ve erkek öğrencilerin ayrı eğitim göreceğini açıklayan Taliban'ın idaresindeki Afganistan Eğitim Bakanlığı'nın ülke genelinde yeni kız okulları yapmak için seferberlik başlattığı duyurulmuştu. 16 binden fazla okula sahip olan Afganistan’daki 9 milyon öğrencinin yüzde kırkı kız öğrencilerden oluşuyor. Taliban yönetimi şimdi kızların orta dereceli okullara gitmesine izin verme konusunda açıklama yapmaya hazırlanıyor.

Gazze'nin kuzeyi için kritik uyarı: Bölgeye yardım gitmezse binlerce çocuk... Haberi Görüntüle

TALİBAN'DAN KIZ ÇOCUKLARI İÇİN ORTA OKUL HAZIRLIĞI

Açıklama Afganistan'ın başkenti Kabil'i geçen hafta ziyaret eden Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Genel Müdür Yardımcısı Omar Abdi'den geldi.  Abdi,  Afganistan'ın 34 vilayetinin beşinde, Belh, Cüzcan, Samangan, Kunduz ve Uruzgan'da kız çocuklarının ortaokula devam ettiğini söyledi. Taliban'ın Eğitim Bakanı'nın kendisine, tüm kızların eğitimlerine altıncı sınıftan sonraya devam etmelerine izin verecek bir "çerçeve" üzerinde çalıştıklarını bildirdiğini belirtti.

Eğitimden uzak kalan kız çocuklarının bir ile iki ay arasında bir sürede okula dönebileceği belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading