Yandex Metrica

Taliban kadınlara bir yasak daha getirdi! Artık STK'larda da görev alamayacaklar

Taliban kadınlara bir yasak daha getirdi! Artık STK'larda da görev alamayacaklar

Afganistan'da Taliban yönetimi kız öğrencilerin okula gitmesini yasaklamasının ardından bir yasağa daha imza attı. Taliban yönetimi kadınların STK'larda çalışmasına yasak getirdi. ABD ve İsviçre'den karara tepki geldi.

Dünya

23.01.2024, 20:13

Afganistan'da kadınların ülkede faaliyet gösteren yerli ve yabancı tüm sivil toplum kuruluşlarında çalışması yasaklandı.

Taliban yönetimi, ikinci bir duyuruya kadar sivil toplum kuruluşlarının kadın personel çalıştırmasını askıya aldığını açıkladı.

Söz konusu kararın ülkedeki tüm STK'lara gönderildiği, karara uymayanların lisanslarının iptal edileceği belirtildi.

New York Times'tan editörlerine kesin uyarı: O iki kelime yasaklandı: 'İsrail'i üzmeyin' New York Times'tan editörlerine kesin uyarı: O iki kelime yasaklandı:... Haberi Görüntüle

YASAK MİLYONLARCA KİŞİYE YARDIMI ENGELLEYEBİLİR 

Taliban yönetiminin kararına ABD tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken, sosyal medya hesabından, "Yasağın, ülkedeki milyonlarca kişi için hayati olan yardımları kesintiye uğratmasından derin endişe duyduğunu" yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti terör örgütü PKK'yı panikletti: Irak yönetimine çağrıda bulundular Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti terör örgütü PKK'yı panikletti: Irak yönetimine... Haberi Görüntüle

İSVİÇRE'DEN KARARA TEPKİ 

Kararın, Afgan halkı için yıkıcı olabileceğini vurguladı.

İsviçre Dışişleri Bakanlığı Asya Pasifik Bölümü Başkanı Heinrich Schellenberg, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, İsviçre'nin, Taliban'ın Afganistan'daki kadınların ulusal ve uluslararası STK'larda çalışmasını yasaklamasını planlamasını öğrendiğinde şok olduğunu belirtti.

Schellenberg, "İnsani çabaların sonuçlarını değerlendiriyoruz ve Taliban'a bu kararını yeniden değerlendirmesi için çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Hiçbir ülke barış ihtimalini artırmak için ABD kadar çalışmadı' Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Hiçbir ülke barış ihtimalini artırmak... Haberi Görüntüle

KIZ ÖĞRENCİLERİN OKULA GİTMESİ YASAKLANMIŞTI 

Taliban Geçici Hükümetinin Yüksek Öğretim Bakanlığı, 20 Aralık'ta Afganistan'daki tüm kamu ve özel üniversitelere gönderdiği talimat ile kız öğrencilerin eğitimlerine ikinci bir duyuruya kadar ara verildiğini duyurmuştu.

Taliban'ın kız öğrencilere yönelik öğrenim yasağına başta Türkiye olmak üzere pek çok ülke tepki göstermişti. 

Geçen yıl 15 Ağustos'ta Afganistan yönetimine gelen Taliban s

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading